Vooral voor zorgvragers is het waarborgen van de veiligheid in de badkamer zeer cruciaal. Ongelukken kunnen al gauw voorkomen in douche of in bad, wat het belangrijk maakt om te zorgen voor de juiste sanitaire hulpmiddelen. Ga door met lezen als je wilt weten met welke sanitaire hulpmiddelen zorgvragers veilig kunnen douchen.

Een douchestang

Een douchestang is één van de meest populaire sanitaire hulpmiddelen voor het waarborgen van de veiligheid van een zorgvrager in de badkamer. Onder de douche en in bad zijn plaatsen waar ongelukken makkelijk kunnen gebeuren, wat het monteren van een douchestang zeer verstandig maakt. Daarnaast is een douchestang niet bepaald duur, gemakkelijk te monteren en wordt extra ondersteuning tijdens het douchen of badderen mogelijk. Een douchestang wordt meestal onder de douche gemonteerd voor extra veiligheid. 

Wandbeugels

Wandbeugels kunnen ook de ideale oplossing bieden om de veiligheid van zorgvragers tijdens het douchen te waarborgen door het bieden van extra steun bij zowel het opstaan als bij het zitten. 

Een douchebrancard

Als de zorgvrager niet mobiel is en extra steun nodig heeft tijdens het douchen, dan kan de zorgvrager door middel van een douchebrancard op een horizontale wijze douchen. Als er sprake is van immobiliteit, dan is het plaatsen van een douchebrancard haast nodig.

Een douchezitje

Als de zorgvrager moeilijk ter been is, dan is het slim om een douchezitje aan te schaffen. Een douchezitje bevordert niet alleen de veiligheid van de zorgvrager, maar een douchezitje is ook comfortabel tijdens het douchen aangezien je lekker kan zitten. Je kunt een douchezitje gemakkelijk tegen de muur in de badkamer monteren en bij gebruik uitklappen.

Een inloopbad

Als de zorgvrager graag in bad gaat, dan kan er ook worden gekozen voor het installeren van een inloopbad. In een inloopbad kunnen zorgvragers veilig douchen terwijl ze lekker kunnen ontspannen. De zorgvrager kan namelijk makkelijk zelf in- en uit een inloopbad stappen waardoor ongelukken worden voorkomen.

 

Er zijn verschillende sanitaire hulpmiddelen die je kunt aanschaffen voor het waarborgen van de veiligheid van zorgvragers tijdens het douchen. Voor elke zorgverlener zijn er voldoende geschikte keuzes.

 

Categories: Zorg