Naast dat natuurlijk licht veel fijner is om in te zitten kun je door meer lichtinval in huis veel energie besparen. Er zijn genoeg dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je meer lichtinval krijgt in je woonkamer of in andere plekken in het huis. 

Geen ramen maar schuifdeuren

Als je graag meer lichtinval wilt kun je ervoor kiezen om niet alleen een raam in de wand te bouwen, maar een schuifpui te laten installeren. Door een schuifpui aan te schaffen heb je natuurlijk licht van een hele wand van je oorspronkelijke wand. Dit verhoogt de lichtinval in je woonkamer of misschien slaapkamer enorm.

Optimaal gebruik maken van lichtinval

Als je graag meer lichtinval in je woonkamer wilt hebben is het onlogisch dat je voor de ramen en andere plekken waardoor licht naar binnenkomt spullen plaatst. Door de vensterbank leeg te maken en hoge meubels en andere objecten uit de buurt van de plekken te halen waar lichtinval in je woonkamer is maak je de kamer lichter. Hoe lichter de kleuren zijn van je interieur hoe meer licht er zal worden weerkaatst, hierdoor zal het een stuk lichter lijken in huis. Je kunt er zelfs voor kiezen om een lichte kleur vloer of wand te nemen om ervoor te zorgen dat het binnenshuis lichter wordt.

Glanzende objecten

Als je de dingen hierboven al hebt geprobeerd en je hebt geen ruimte om een extra raam of schuifpui te laten plaatsen is er nog een andere oplossing. Alle glanzende voorwerpen die licht vangen zorgen ervoor dat het lichter wordt in huis. Dit kan van alles zijn, een goed voorbeeld hiervan is misschien een mooie vaas. Ook kun je ervoor kiezen om meer spiegels op te hangen. Spiegels weerkaatsen het licht dat er op schijnt. Zo kun je sommige plekken in huis er lichter uit komen te zien.

Categories: wonen