Lockpicking is het vinden van alternatieve manieren om een slot te ontgrendelen. Hierbij gaat het er altijd om dat je geen blijvende schade veroorzaakt. Bovendien mag je de originele sleutel niet gebruiken. Anders was er natuurlijk geen kunst aan.

Als sport is lockpicking langzaam maar zeker in opkomst. De interesse voor het sleutelen aan sloten neemt toe en dankzij internet en social media kunnen liefhebbers elkaar makkelijker vinden. Zo is in 2002 de eerste officiële, Nederlandse lockpicking organisatie ontstaan: TOOOL.

De Nederlandse lockpicking gemeenschap is een feit

TOOOL staat voor ‘The Open Organisation Of Lockpickers’ en bestaat uit mensen die een serieuze passie voor lockpicking hebben. Naast dat deze mensen elkaar voor de gezelligheid kunnen ontmoeten, wordt er tijdens de evenementen van TOOOL ook veel kennis uitgewisseld en de leden zijn maatschappelijk betrokken en geven advies op het gebied van de veiligheid en betrouwbaarheid van sloten. Op deze manier dragen zij bij aan betere kwaliteit sloten en grendels plus een meer positief imago voor de sport.

Over lockpicking bestaan namelijk een aantal verkeerde ideeën. Sommige mensen zien het verschil niet met inbraak. Dit is helaas een misverstand. Lockpickers zullen nooit ongevraagd aan andermans eigendom komen en mensen die dit wel doen worden niet tot hun gemeenschap toegelaten. Lockpickers en inbrekers in één zin noemen moet niet, kan niet en hoort niet te gebeuren.

Lockpick set

De populairste lockpicking tools zijn de lockpick sets. Zon lockpick set bevat alle tools die nodig zijn om cilinder sloten te openen op een manier die niet snel is maar wel leuk is. Bekijk alle lockpick sets in de webshop van lockpickstore.

Categories: Financieel