AMSTERDAM – Liberty Global heeft in Nederland UPC al in haar handen maar heeft vanochtend ook een bod uitgebracht op Ziggo.

Al enige tijd was de interesse in Ziggo bekend, maar wanneer Liberty Global een definitief bod uit ging brengen was nog onduidelijk. Vanochtend heeft Liberty Global een bod uitgebracht van 34,53 euro per aandeel. Vrijdag slotbeurs stond het aandeel op 33,25. Echter gaat de koers van Ziggo vandaag hard onderuit met maar liefst -3,5%. De reden hiervoor is omdat de aandeelhouders niet alleen contanten krijgen maar ook aandelen van Liberty Global. Deze staat genoteerd op de NASDAQ en veel aandeelhouders zitten hier niet op te wachten, het enige wat zij willen zien is contanten. Dit is voor vele een reden om het aandeel van de hand te doen na een goed 2013.  Vorig jaar januari noteerde het aandeel nog op 23,75 euro. De aandeelhouders nemen dus massaal winst en vermijden de overname.

Wil jij als particulier (of zakelijk) ook geld verdienen aan beursgenoteerde bedrijven die overgenomen worden? Op deze website kun je je eenvoudig inschrijven en meer leren over beleggen.

Categories: Beurs