Hout is een geliefd en veel gebruikt materiaal voor in ons interieur. Heel veel tafels, kasten en accessoires zijn van hout gemaakt. Hout heeft een stoere en krachtige uitstraling. Vaak geeft het een landelijke sfeer en maakt het je interieur iets minder modern. Kortom, met hout kan je van alles doen. Dit kan met historisch hout zijn, maar dat hoeft niet. Het voordeel van hout is dat het in de natuur te vinden is en dat je er redelijk gemakkelijk zelf mee aan de slag kan gaan. Ben jij handig, heb je twee rechterhanden en wil je graag zelf iets creëren met hout? Lees dan de volgende DIY-tips. 

Plantenbak

Op het eerste gezicht lijkt het maken van een plantenbak erg simpel, maar dat valt nog wel tegen. Makkelijk is het niet, maar des te leuker is het als hij straks af is en hij staat te pronken in je tuin. Je kan er uiteraard zoveel maken als je zelf wil. Met zelfgemaakte plantenbakken in je tuin kunnen de zomeravonden niet lang genoeg duren.

Bed

Tegenwoordig zie je steeds meer zelfgemaakte bedden van hout. Vaak wordt dit dan gemaakt van pallets. Het is hip en het geeft je slaapkamer een industriële look. Naast wat hout, een matras en je beddengoed heb je er weinig voor nodig. Al met al is het dus een goedkope en creatieve manier voor het maken van een meubel.

Houten accessoires

Je hoeft niet gelijk een groot meubel te maken met hout. Je kan er ook voor kiezen om voor iets kleins te gaan, zoals wat accessoires. Een idee is bijvoorbeeld om een houten klok te maken. Daarnaast kan je ook bijvoorbeeld een lamp maken. Deze kan je zo stoer en robuust maken als je zelf wil. Hout zorgt voor een industriële look. Iets simpelers, maar ook mooi, is het maken van een wandbord. Dat wandbord kan je vervolgens aankleden met allerlei leuke accessoires. Zo heb je een mooie zelfgemaakte eyecatcher in de woonkamer hangen. 

Categories: Tuin