Een luxe leven, dat wil toch iedereen wel? Ondanks dat je niet rijk bent, kan je je toch wanen in een luxe en comfortabel leven, door kleine dingen aan te passen. Door deze dingen aan te passen voel je je net wat rijker. Je moet dus gewoon je geld in de juiste dingen stoppen. Het eerste ding zijn luxe werkspullen. Als je mooie werkspullen hebt, voelt het alsof je een belangrijke baan hebt en is het leuker om je werkspullen erbij te pakken. Denk aan een lederen schrijfmap, in plaats van één van plastic. Koop één dure pen in plaats van goedkoop multipak. Kwaliteit gaat dus boven kwantiteit. 

Een mooi materiaal voor jouw geldmap

Een mooie Portemonnee heren of voor dames zorgt ook voor een luxe uitstraling. Mooie materialen stralen vaak rijkdom uit. Een portemonnee van hoge kwaliteit leer zou dus een mooie toevoeging aan het luxe leventje zijn. Als je een mooie geldmap hebt, vind je het ook minder erg om hem erbij te pakken. Plus als je het juiste materiaal kiest kan hij ook nog eens erg lang mee. Leer is namelijk sterk en blijft lang mooi als het niet nat wordt. Maar met een portemonnee moet dat ook niet de bedoeling zijn. Als je veganist bent, kan je ook kijken naar mooie imitatie leren portemonnees.

Persoonlijke verzorging is het halve werk

Om te laten lijken of jij het breed hebt, zijn spullen niet eens zo belangrijk, maar persoonlijke verzorging wel. Als jij laat zien dat je er mooi uitziet, verzorgd bent, vooral niet vies bent, en ook nog eens lekker ruikt, ziet het eruit alsof je welvarend bent. Veel van deze verzorging kan je gewoon zelf doen, waardoor het niet veel geld hoeft te kosten. Smeer je na het douchen in met bodylotion en doe deo op, waardoor je de hele dag lekker ruikt. Loop nooit met vet haar rond, wat dat ziet er vies uit. Houd je nagels schoon en kort. En trim je haar zodra je dode puntjes ziet. 

Geniet van lekker eten

Als je jezelf wilt verwennen met eten, maar niet zo veel geld hebt kijk dan wat nu je eetpatroon is. Ga je één keer per week naar de snackbar? Sla dit dan over en spaar dat geld op om één keer paar maand lekker uit eten te gaan. Uit eten gaan is een deel van de luxe ervaring, omdat je verzorgd wordt en niet zelf hoeft te zwoegen in de keuken. Ga je met iemand eten en heb je niet genoeg geld om voor twee te betalen? Geen probleem. Anno 2022 is de rekening splitten echt geen probleem meer. 

Zorg voor jezelf, dan voel je je rijker

Zoals je hebt gezien gaat luxe dus voornamelijk om jezelf verwennen en de juiste keuzes maken. Als je mooie werkspullen koopt, kijk je misschien wat minder tegen je werk op en wordt het misschien leuker om je werk erbij te pakken. Met een mooie portemonnee is het misschien minder erg om je portemonnee erbij te pakken. Als jij je verzorgt voelt, zit je lekkerder in je vel. En als je jezelf eens in de zoveel tijd verwent door lekker uit eten te gaan, voel je jezelf gelukkiger. Het gaat bij luxe dus eigenlijk om geluk, niet om zoveel mogelijk dure dingen. 

Categories: Economie