Zoals bij veel sporten, zijn er ook bij golf een aantal kledingvoorschriften waar jij je aan moet houden. Je mag dan de golfbaan dan ook niet zomaar betreden. De golfkleding moet vooral lekker zitten zodat je daar geen last van hebt tijdens het golfen. Wat de kledingvoorschriften bij golf zijn, lees je in dit artikel.

 

Kledingetiquette voor dames

De golfkleding voor dames verschilt niet heel veel met de golfkleding voor heren. De onderkleding bij dames bestaat uit een pantalon of een bermuda. Ook is het dragen van golfrokjes toegestaan bij vrouwen, het mag alleen niet aanstootgevend zijn. Qua de bovenkleding mogen vrouwen een golfpolo met kraag aan hebben. De golfpolo mag mouwloos, korte mouwen of lange mouwen hebben. Het is niet toegestaan om naveltopjes te dragen op de golfbaan. Verder moet de kleding ook vooral lekker zitten, je moet je goed kunnen bewegen tijdens het golfen.

 

Kledingetiquette voor heren

De onderkleding bij heren bestaat in het algemeen uit een pantalon of een bermuda. Bij een bermuda is het toegestaan dat de broek tot net boven de knie komt. Daar bovenop hoort een man een polo te dragen met korte of lange mouwen. Het is niet toegestaan om een kraagloos T-shirt aan te hebben. Op de meeste golfbanen is het niet toegestaan om een spijkerbroek of joggingspak aan te hebben.

 

Schoenen en accessoires

Verder is het verplicht om golfschoenen met spikes en sokken te dragen. Dit is voor de veiligheid en comfort. Petten en hoeden zijn wel toegestaan op de golfbaan, let er wel op dat deze bij sommige golfclubs in het clubhuis niet gedragen mogen worden. In winter is het niet slim om met de zomerse golfhandschoenen te golfen, na een tijdje is het te koud voor je handen. Het is daarom slim om in de winter speciale winter golfhandschoenen te dragen.

Categories: Sport