Ziggo heeft vandaag bekend gemaakt dat de fusie tussen UPC en Ziggo het kabelbedrijf behoorlijk wat klanten heeft gekost. Het aantal alles-in1 abonnementen viel ruim 47.000 lager uit dan exact een jaar eerder. De klanten die vertrekken zijn vooral klanten in het voormalige servicegebied van Ziggo. De daling in het aantal abonnementen bij Ziggo heeft ook deels te maken met het feit dat het bedrijf in het oosten van het land heel veel klanten is verloren omdat Cogas Ziggo van de kabel heeft gegooid.

Topman Baptiest Coopmans van Ziggo heeft ook gezegd dat de aanhoudende concurrentie tussen verschillende providers heeft gezorgd voor een daling in het aantal abonnees. Nu de fusie tussen UPC en Ziggo is afgerond hoopt het bedrijf weer meer klanten aan zich te binden door nieuwe pakketten aan te bieden aan de klanten.

Ziggo had aan het einde van het eerste kwartaal 4,2 miljoen televisie-abonnees, 3,1 miljoen internet-abonnees en 2,6 miljoen gebruikers van vaste telefonie en als laatst ongeveer 158.000 duizend abonnees voor mobiele telefonie. Ziggo hoopt de klanten weer terug te winnen door scherp geprijsde alles-in-1 pakketten aan te bieden met enkele extra’s.

Stap nu ook over na een goedkopere alles-in-1 aanbieder

Zoals topman Bapties Coopmans al zei is de concurrentie moordend en hierdoor zijn er goede alles-in-1 aanbiedingen te vinden. Het is iedereen aan te raden om je abonnementen eens goed tegen het licht te houden en een nieuwe vergelijking te maken. Waarschijnlijk kun je veel goedkoper een alles-in-1 pakket afsluiten en zodra je huidige contract afloopt kun je dan het beste direct overstappen naar het goedkoopste alles-in-1 pakket die er is.

Overstappen is totaal niet moeilijk. Meestal hoef je zelf niets te regelen. De provider na wie je overstapt biedt vaak de gratis overstapservice aan waardoor je heel makkelijk kunt overstappen zonder dat jezelf alle romp slomp hebt. Stap dus over zodra het kan en bespaar exorbitant veel op je maandelijkse kosten.

Bron: allesineenpakketten.nl

Categories: Economie