Wil jij geld besparen op jouw HR-kosten? In 2020 zijn er een aantal wetswijzigingen doorgevoerd waardoor jouw onderneming geld kan besparen. Denk hierbij aan de verruiming van de werkkostenregeling, een aanpassing in de WW-premie en de versoepeling van de WBSO-aanvraag. Lees hieronder van welke wijzigingen jouw onderneming kan profiteren. Ben je zelf niet zo bedreven op dit gebied,  schakel dan financieel advies.

Profiteer van de verruiming van de werkkostenregeling

In 2020 is de werkkostenregeling verruimd van 1,2% naar 1,7% per jaar (bij een maximaal fiscaal loon van €400.000). Dit betekent dat je als werkgever onbelaste vergoedingen aan je werknemers kunt geven, en ook aan jezelf als Directeur Grootaandeelhouder. Concreet gezien komt dit bij een salaris van €46.000 neer op een belastingbesparing van ruim €750,-.

Verandering in de WW-premie

Het kabinet wil werkgevers stimuleren om meer werknemers in vaste dienst te nemen. Vanaf 2020 betaal je daarom als werkgever een lage WW-premie voor werknemers in vaste dienst. Voor werknemers die een flexibel contract hebben betaal je een hoge WW-premie. Wat dit jou daadwerkelijk oplevert hangt van meerdere factoren af. Wil je meer weten over deze regeling en hoe jouw onderneming hiervan kan profiteren? Een financieel adviseur kan jou er alles over vertellen.

WSBO subsidie

De overheid wil deze subsidieregeling aantrekkelijker maken voor het MKB in Nederland. Deze subsidieregeling is bedoeld om de lasten van de wergever te verminderen door een korting te geven op de loonheffing van werknemers die zich bezighouden met speur- en ontwikkelingswerk. De ‘tussenmaand’ die eerder bestond is sinds dit jaar opgeheven en daarnaast kunnen bedrijven deze subsidie vanaf 2020 vier keer per jaar aanvragen, in plaats van drie keer. 

Besteed je financiële zaken uit!

Ben je zelf niet bedreven in financiële en fiscale zaken? Schakel dan een financieel adviseur in. Financieel adviseurs kunnen voor jou in kaart brengen op welke financiële vergoedingen jij recht hebt en kunnen jou helpen bij het aanvragen van bijvoorbeeld subsidies.

Categories: Financieel