Wanneer je een tuinhuisje hebt, kan je er een heleboel dingen mee doen. Wat je ermee gaat doen, is afhankelijk van wat je ermee van plan bent. Wil je het al verlenging van je woonkamer? Of wil je het als opslagruimte gebruiken? De mogelijkheden zijn eindeloos. In dit artikel vind je enkele inspiratietips voor wat je allemaal met je tuinhuis kan doen.

Gastenverblijf

Is je tuin en je tuinhuis groot genoeg? Dan kan je overwegen om er een gastenverblijf van te maken. Dat is handig voor als je veel logees hebt, maar je kan er ook voor kiezen om het te verhuren en op die manier extra inkomsten te genereren. Om dat te kunnen doen, moet je genoeg ruimte hebben om er een keuken, badkamer en toilet in te maken. Als dat kan en je wil het ook, is dat een mooie bestemming voor je tuinhuisje.

Klussen

Als je handig bent met klussen, wil je graag je gereedschap allemaal geordend bij elkaar hebben liggen. In huis is daar niet altijd plek voor en niet iedereen heeft een garage ter beschikking. Een tuinhuisje is dan een ideale plek om dat allemaal bij elkaar te houden. Het ligt in huis niet in de weg en je weet altijd waar je iets kan vinden als je het nodig hebt. Ook heb je dan gelijk een plek te pakken waar je kan gaan klussen als je dat wil. Je hebt de troep daarvan dan niet in huis.

Rommelhok

Heb je veel spullen en weet je niet meer wat je ermee aan moet? Of heb je kinderen die omkomen in al het speelgoed? Wil je al die rommel niet meer in huis? Dan is een tuinhuisje de ideale plek om al deze rommel op te slaan. De troep is dan uit huis weg en ligt niet meer in het zicht. Als je een overkapping bij je tuinhuisje plaatst, hebben de kinderen ook een plek om te spelen als het minder mooi weer is. Op die manier houd je je huis netjes en geordend, maar hoef je geen afscheid te nemen van spullen waar je nog niet van af wil.

Categories: Tuin