Een goede bedrijfsvoering is erg belangrijk voor bedrijven omdat zij, als ze dit op orde hebben, grote stappen kunnen maken in de sector waar zij werkzaam in zijn. Er zijn vergeleken met 10 jaar terug erg veel kleine bedrijven bijgekomen. Met als reden omdat het tegenwoordig erg makkelijk is om een bedrijf op te starten en te beginnen. Bedrijven die al een tijdje draaien hebben de grootste groei vaak al gehad. Als vervolgstap is het daarom belangrijk om vervolgens het bedrijf succesvol te maken voor op lange termijn. Voor directeuren is het na de start soms moeilijk om al het personeel betrokken te houden en de resultaten net zo goed te peilen als dat dit voorheen was.  

Externe hulp inschakelen

Bedrijven die vastlopen op lastige dossiers kunnen hulp inschakelen door externe bedrijven om naar oplossingen te zoeken en het bedrijf weer nieuw leven in de blazen. Bedrijven kunnen bijvoorbeeld vastlopen doordat personeel dat tijdens het opstarten van het bedrijf binnen is gekomen interesse verliest na verloop van tijd. Of doordat nieuwe mensen worden aangenomen omdat het bedrijf groeit en deze mensen niet op de juiste manier worden begeleid en hierdoor hun werkzaamheden niet goed kunnen uitvoeren. Ook door miscommunicaties binnen de organisatie kan een bedrijf op een dood spoor komen.

Bedrijfscoach aannemen 

Een goede bedrijfscoach kan de oplossing zijn voor een bedrijf dat door de bomen het bos even niet meer ziet. Vaak heeft een extern persoon een frisse blik op het bedrijf. En waar medewerkers of managers aan bedrijfsblindheid kunnen lijden kan zo’n bedrijfscoach nieuwe inzichten geven. Vaak schaamt een directeur of manager zich een beetje om toe te geven dat hij vastzit. Maar nadat een bedrijfscoach of ander extern bureau zijn visie heeft gegeven over het bedrijf komen zij vaak veel verder dan dat zij zelf ooit zouden kunnen.

Bron: ADXpert

Categories: Overig