De herfst is aangebroken en langzaamaan worden de zonnige dagen steeds minder. Het is tijd om na te denken over winterverblijven voor uw tuinmeubelen. Maar wat is de beste manier om uw tafel, stoelen en ligstoel de winter door te krijgen? 

In deze post laten we je zien waar je op moet letten bij het overwinteren van houten tuinmeubelen zodat je er lang plezier van hebt. 

Inheems hout

Tuinmeubelen gemaakt van lokale houtsoorten zoals beuken en sparren mogen niet te laat worden bewaard, omdat vorst de verf kan beschadigen. 

Dit is niet alleen visueel onaantrekkelijk, het biedt ook een inlaat voor schimmel en ongedierte. De parkeerplaats dient daarom vorstvrij, droog en goed geventileerd te zijn. De kamer mag echter in geen geval verwarmd worden, aangezien het hout broos kan worden en zelfs kan barsten. Een koude kelder is het beste. Voordat u naar het winterverblijf gaat, moeten de meubels goed worden schoongemaakt en vooral goed worden gedroogd. Het afdichten van het oppervlak voor het begin van de winter biedt extra bescherming tegen besmetting. 

Teakhout 

In tegenstelling tot wat vaak wordt misverstanden, heeft teak geen onderhoud nodig om zijn waarde te behouden, zelfs niet als het door de jaren heen aan het weer wordt blootgesteld. Om de meubels in een visueel aantrekkelijke staat te houden, is regelmatig schoonmaken met een borstel en een sopje essentieel. 

Zonder verdere behandeling ontwikkelt het teak in de loop van de tijd zijn typische zilvergrijze patina. Wie de honingbruine kleur prefereert, kan de vorming van patina voorkomen door ze te behandelen met geschikte verzorgingsproducten. 

Bijbehorende producten vindt u hier in onze winkel. Om een ​​ruw oppervlak in het voorjaar te voorkomen, raden we aan om gedurende de winter permanent sneeuwcontact met het hout te vermijden. De eenvoudigste manier om dit te bereiken is met beschermkappen van de juiste maat – het is belangrijk ervoor te zorgen dat de beschermkap ademend is en dat er geen condensatie kan ontstaan. In onze shop vind je ademende beschermkappen in verschillende maten. Mocht de juiste maat er niet zijn, neem dan contact op met uw favoriete vestiging in Ainring of Lindau en wij vervaardigen een beschermhoes volgens uw specificaties. 

 

Categories: Tuin