Computers, laptops, tablets, printers en telefoons, het zijn een aantal apparaten waar elk bedrijf over beschikt. Het zijn tevens apparaten die onder de IT-apparatuur vallen. Als bedrijf heb je een klein machineparkje en die machine’s moeten goed blijven draaien. Stoppen deze ermee? Dan ligt plots je hele bedrijf stil. Denk je maar eens in dat het internet niet meer werkt, je computers niet meer correct opstarten of dat al je bestanden ineens verdwenen zijn. Je medewerkers kunnen dan niet meer aan het werk en dat kost jou veel tijd en geld. Nou zijn er ongetwijfeld werkzaamheden die je wel gewoon uit kunt voeren, maar een groot gedeelte is afhankelijk van de ICT en deze moet goed blijven draaien. Dit kun je zelf doen, maar je kunt dit ook uitbesteden. ICT detachering is iets wat steeds vaker voorkomt en dat is met een reden.

Waarom ICT detacheren?

De uitdrukking: schoenmaker blijf bij je leest, is er niet voor niks. Als ondernemer wil je doen waar je goed in bent, je wilt je kunnen focussen op de core business en je energie steken in de dingen waar jouw talenten liggen. Grote kans dat jij geen kaas hebt gegeten van het onderhouden van je computers, het updaten van de software en het terughalen van een back-up. Je kunt je hier natuurlijk in gaan verdiepen, maar dit gaat veel tijd in beslag nemen. Het is daarom verstandig om je ICT-diensten uit te besteden. Hierbij kun je denken aan het systeembeheer uitbesteden. Dit is uiteindelijk voordeliger voor jou want:

  • je hebt professionals aan het werk die gespecialiseerd zijn in de ICT.
  • jij hoeft je niet te verdiepen in deze complexe technologie en hebt meer tijd om in de kernactiviteiten van je bedrijf te steken.
  • je weet zeker dat je apparaten werken als een geoliede machine.
  • mochten er problemen ontstaan, worden die direct opgelost.

Je doet er dus verstandig aan om iemand in dienst te nemen voor het onderhouden van je IT-infrastructuur. Veel ondernemers gaan dan voor de detachering vorm. Met een ICT detacheringsbedrijf ben je namelijk verzekerd van een snelle invulling van je vacature en een flexibele contractvorm. Je hebt er als het ware een tijdelijke collega bij en mocht hij of zij bevallen, is het altijd nog mogelijk om hem of haar in dienst te nemen.

Zorgeloos werken

Je printers zijn aangesloten op je computers en die zijn op hun beurt weer aangesloten op het netwerk. Grote kans dat ook je telefoons zijn aangesloten op datzelfde netwerk. Zodra het netwerk het begeeft, kun je niet meer printen, niet meer internetten en niet meer bellen. Reden genoeg om te zorgen dat dit goed onderhouden wordt. Werk ook zorgeloos en zorg dat je systeem wordt gemonitord en onderhouden.

Categories: Ondernemen