Hotels kopen, verkopen, huren en verhuren, is een vak apart. Hotelmakelaars weten de waarde van een hotel nauwkeurig te taxeren, waardoor koper, verkoper, huurder en verhuurder gemakkelijker tot een eerlijke deal komen. Stel dat je een hotel kopen wilt, wat mag je dan precies van een hotelmakelaar verwachten?

Sluit de perfecte deal

Als iemand zijn hotel voor een te hoge prijs op de markt zet, zul je het als koper snel laten afweten, ook al is het vastgoed nog zo mooi. Het kan echter zijn dat het lastig is om in te schatten of de prijs redelijk of inderdaad veel te hoog is. Een makelaar geeft je advies bij het doen van een bod of kan je afraden te onderhandelen, wanneer een vraagprijs buiten proporties is. Een makelaar ruikt een goede deal op een kilometers afstand. Hij zal je dus enkel de beste opties voorschotelen.

Hotel kopen met het perfecte advies

Een hotelmakelaar kan alle factoren die invloed hebben op de prijs van een hotel zeer precies afwegen. Dit gaat namelijk veel verder dan enkel de hoeveelheid kamers die een hotel heeft en de naam die het heeft opgebouwd. De omgeving telt mee en hoe positief of negatief de omgeving de waarde van het vastgoed beïnvloedt, zal van tijd tot tijd veranderen. Daarnaast speelt de economische situatie natuurlijk mee. Is het aanbod groter of kleiner dan de vraag? Hoewel je zelf natuurlijk deels op de hoogte bent van de stand van zaken, bevinden hotelmakelaars zich constant in de wereld van koop en verkoop. Zij zijn dus bij uitstek degenen die jou kunnen adviseren.

Een deal valt of staat met taxatie

Een makelaar moet natuurlijk goed kunnen onderhandelen, maar het is minstens net zo belangrijk dat hij of zij goed kan taxeren. Enkel dan kan de makelaar je adviseren bij het bieden. Zoals je ziet, is het erg belangrijk een hotelmakelaar te vinden die alle kneepjes van zijn vak kent. Alleen dan sluit je een deal waar je 100% tevreden mee kunt zijn.