Het laden en lossen van vrachtwagens gebeurt veelal aan de welbekende docks. Waarbij de vrachtwagen als het ware parkeert aan een perron.  Dit kan bij een distributiecentrum maar zeker ook bij grote warenhuizen zijn. Door een laad- en losdock voorkom je hoogteverschil en kan er efficiënt worden doorgewerkt. Door de gelijke hoogte van de werkvloer en wagen kan er sneller en veiliger worden gelost en geladen. Waarbij dit zelfs op een veilige manier mogelijk is als het laden en lossen met een vorkheftruck moet gebeuren.

 

Het laden en lossen van goederen is voor bedrijven het kloppend hart. Daar moet je dus ook goed mee omgaan! Door te zorgen voor veiligheid, efficiënt werken en duurzaamheid.

Hoogteverschil bij laad- en losdocks

Bij veel laadperrons ontstaat er tussen de hoogte van de vrachtwagen en vloer een verschil in hoogte. Dit verschil zorgt vaak voor een onveilige werksituatie die wordt verbeterd door het aanbrengen van zogenaamde laadbruggen. Deze worden ook wel dock shelters genoemd en zijn er voor elk soort laadperron beschikbaar. Zo kun je bijvoorbeeld voor de beste dock shelters van Loading Systems kiezen. Deze zijn hoogwaardig en voorzien elke werkvloer van veiligheid en efficiënt werken. 

Veiligheid op het laadperron steeds belangrijker

De veiligheid op een laadperron is voor bedrijven steeds belangrijker. Vandaar er veel mooie toepassingen worden ontworpen en toegevoegd. Maar ook de regels worden op steeds betere manieren kenbaar gemaakt. Zo werken medewerkers van een laadperron tegenwoordig beter samen door de aanwezigheid van stoplichten en voorwaarden. Het is hierdoor voor iedereen duidelijk wat de verwachting en de regels zijn. 

 

Een laadperron is dus een plek waar op een efficiënte manier wordt samengewerkt. Maar eveneens de plek waar veiligheid geboden is om de groeiende goederenstroom in goede banen te leiden en efficiënt te werken. Op Loading-systems.com vind je de nodige producten om de veiligheid op het laadperron te verhogen.