Het rijden in een veilige auto is waar iedereen baat bij heeft. Zo worden ongelukken voorkomen, op deze manier weet jij zeker dat er niks mis is met je auto. Maar hoe wordt de veiligheid van je auto vastgesteld? Dit wordt gedaan tijdens de APK keuring. Deze keuring is verplicht en wordt regelmatig uitgevoerd. Hoe ouder je auto is, hoe vaker je deze keuring moet uitvoeren om de veiligheid van je auto te waarborgen. In dit artikel vertellen we je hoe vaak je auto naar een APK keuring moet. 

Het uitvoeren van een APK keuring

Je moet je APK keuring laten uitvoeren door een garage. Je kunt bijvoorbeeld APK keuring in Hoorn laten uitvoeren. Deze keuring duurt meestal maar enkele dagen, soms is de keuring zelfs al klaar binnen een dag. Een auto garage Hoorn kan dit voor je regelen. Een APK keuring is verplicht, op deze manier wordt er vastgesteld dat er in heel Nederland veilige auto’s rijden. Dit is belangrijk voor de verkeersveiligheid, maar ook voor het milieu. Het is zelfs verboden om in een auto te rijden waarvan er een achterstallige APK keuring is. Je kunt hiervoor een boete krijgen. Zorg er daarom altijd voor dat je auto op tijd is gekeurd door de garage. 

Wanneer moet jouw auto voor de keuring? 

Hoe ouder je auto is, hoe vaker je voor een APK keuring moet. Wanneer je een nieuwe auto koopt., kun je vier jaar rijden zonder dat je voor een APK keuring naar de garage moet. Na deze vier jaar moet de auto gekeurd worden. Daarna vindt een volgende keuring plaats als de auto zes jaar oud is. De derde keuring vindt plaats als de auto acht jaar is. Als je auto acht jaar of ouder is, zul je elk jaar voor een APK keuring moeten. Tijdens deze keuring gaan ze kijken of je auto nog voldoet aan veiligheidseisen. Daarnaast wordt er gekeken naar de kilometerstand en hoe milieubewust je auto is. Wanneer er niks loos is zal je auto worden goedgekeurd tijdens deze keuring. Soms moet er klein onderhoud worden uitgevoerd, meestal is dit binnen korte tijd voor je geregeld. 

Categories: Auto