Het is belangrijk om het juiste bedrukte relatiegeschenk te kiezen voor jouw klant. Je hoeft allang niet meer aan te komen met een fles wijn in een kistje of een doos met een grote fles champagne, dan verdwijn je namelijk met jouw relatiegeschenk tussen alle andere bedrijven die dit ook al jaren doen. Opvallen doe je pas echt als je laat merken dat je aandacht besteed aan je relatiegeschenk en hier extra moeite in hebt gestoken. Maar hoe kies je het juiste bedrukte relatiegeschenk voor jouw klanten?

Kies voor originele relatiegeschenken

Originele relatiegeschenken voor zakenrelaties zijn erg in trek. Dit zijn vaak vooral gadgets of producten die veel worden gebruikt met een persoonlijke touch eraan. Als je je betere klanten goed kent, kun je ervoor zorgen om een geschenk op maat voor die klant te verzorgen of het relatiegeschenk chic te laten bedrukken met jouw bedrijfsnaam. 

Relatiegeschenken weggeven bij evenementen

Leuke gadgets weggeven tijdens beurzen of evenementen zorgen ervoor dat jouw bedrijf in the picture staat en bedrijven wellicht geïnteresseerd zijn om met jouw bedrijf samen te werken of jouw bedrijf in ieder geval te blijven volgen. Zorg er dan ook altijd voor dat je kiest voor een unieke gadget en je op die manier opvalt ten opzichte van andere bedrijven uit hetzelfde vakgebied die eventueel op dezelfde beurs staan. Ben je een vooruitstrevend merk wat fietsen verkoopt. Kies dan voor toffe en speciaal bedrukte bidons via bidonwereld.nl.

Duurzame relatiegeschenken

Ben je met je bedrijf heel erg bezig met duurzaam ondernemen. Kies dan voor een duurzaam relatiegeschenk, eventueel met persoonlijke opdruk. Zo draag je de boodschap uit dat je als bedrijf zijnde staat voor duurzaam ondernemen en dat je duurzaamheid hoog in het vaandel hebt staan. Aangezien duurzaamheid vandaag de dag een hot topic is, zal een klant dat zeker waarderen. Dit geldt ook voor het laten ontwerpen of uitkiezen van ecologische cadeaus. 

Vind het juiste cadeau voor jouw zakenrelaties

Zo zijn er dus diverse mogelijkheden te verzinnen om het juiste cadeau voor jouw relatie te bedenken. Dit kan een simpel cadeau zijn met een persoonlijke touch voor een beurs, maar voor vaste klanten kan er beter gebruik worden gemaakt van een exclusiever en persoonlijker cadeau om de waardering van de relatie en de waarde voor jouw bedrijf te benadrukken.

Categories: Blog