De gemiddelde Nederlander wordt steeds ouder. Gelukkig maar! We kunnen nu nog langer genieten van een mooi leven. Om onbezorgd thuis te blijven wonen zijn er volop mogelijkheden. Er zijn steeds meer aangepaste woningen en ook zorgflats waar wonen en zorg hand in hand gaan. Een traplift in huis zorgt ervoor dat we niet hoeven te verhuizen en daarnaast zijn er nog veel meer hulpmiddelen voor ouderen om langer in huis te blijven wonen. We delen graag onze tips. 

Alles gelijkvloers

Om het jezelf gemakkelijk te maken is het goed om de slaapkamer en badkamer op dezelfde verdieping te hebben dan de keuken en de woonkamer. Zorg dat er geen drempels zijn en het wordt eenvoudig om je vrij door de hele woning te verplaatsen zonder bang te zijn dat je valt. In de badkamer plaats je nog een paar beugels (net als in de wc) om gemakkelijk houvast te krijgen. Er zijn veel mogelijkheden om onbezorgd oud te worden in je eigen woning. 

 

Een extra toilet boven

Het is voor mensen die boven slapen niet handig om naar beneden te lopen om naar het toilet te gaan. Gelukkig zijn er speciale toiletstoelen om op de slaapkamer of op de overloop te plaatsen. Het is dan gemakkelijk om ‘s nachts even naar het toilet te gaan. Het is niet nodig om in de traplift naar beneden te gaan. Als je geen traplift hebt hoef je niet bang te zijn dat je een keer misstapt in het donker ‘s nachts als je naar het toilet gaat. 

 

Pas je woning aan

Het advies is om je woning aan te passen naar je wensen als senior bewoner. Het is belangrijk om de woning zo in te richten dat je er onbezorgd kunt blijven wonen. Kies ook de juiste hulpmiddelen om het leven gemakkelijk te maken. 

 

Categories: Zorg