Iedere Roosendaler kent de festiviteiten bij het Vrouwenhof wel. Al sinds 2001 is dit vaste prik voor de muziekliefhebbers, de uitgaanfans en de sfeersnuivers. Elke zomer loopt het Vrouwenhof weer vol met gezinnen, jongeren en ouderen om samen een mooi feest te bouwen. Hoe dat er ongeveer uitziet?

 

Muziek

Bij een Palm Parkies hoort uiteraard muziek. Bands en artiesten touren door het zuiden van het land. Eerst naar de Dordrechtse Parkies, dan richting Breda en Roosendaal, om af te sluiten in Bergen op Zoom. Al kan de volgorde van de route uiteraard elk jaar anders zijn. Er worden allerlei stijlen tot gehore gebracht. Zo trad feestband Pater Moeskroen in 2017 en 2018 op. De band is bekend van de carnavalskrakers als ‘Joost’ en ‘Laat maar waaien’. Een week later trad Boris op, welbekend van Idols. Boris bracht in tegenstelling tot de carnavalskrakers hele andere nummers ten gehore. Soul kenmerkt zijn liedjes. De band Handsome Poets is weer van een ander kaliber. Met hun indiepop spelen ze de Parkies plat. Zo wordt er door de organisatoren allerlei bands en artiesten geboekt zodat er voor ieder wat wils op de planken staat.

Eten

Lekker eten hoort naast de muziek ook bij het echte festivalgevoel. Een zak ambachtelijke friet of een bolletje schepijs op een hoorntje, er is lekkernij voor iedereen. Ook voor de zeer hongerige mensen zijn er opties. Denk hierbij aan een tosti, burger of een portie pasta. Vergeet daarbij niet de overgebleven servetjes, bordjes en bestek weg te gooien in de dichtstbijzijnde rolcontainer tijdens het Roosendaalse festijn.

Drinken

Het festival heet niet voor niks Palm Parkies. Je kunt tijdens het luisteren naar alle bands uiteraard een glaasje Palm drinken. Gelukkig is er meer keus. Het alcoholassortiment bestaat uit meerdere speciaal bieren, waarvan sommige Belgische biertjes, maar ook uit wijn en chique cocktails. Voor diegenen die geen fan zijn van alcohol zijn er uiteraard ook fris, smoothies en milkshakes beschikbaar.

Eindresultaat

Als je muziek optelt met een lekkere hap en een bruisend drankje komt daar al snel de volgende uitkomst uit: een mooi gemoedelijk feest waar een festivalsfeer hangt. Kleedjes liggen op het gras, mits het gras droog genoeg is, kinderen spelen in het rond en veel gezichten wijzen naar het podium, de plek waar het allemaal gebeurt. Op die gezichten berust een kleine lach. De bezoekers zijn ontspannen en genieten. Is het alweer bijna zomer?

Categories: Entertainment