Tegenwoordig hebben steeds meer mensen (vooral kinderen) last van wratten, dit is niet meer dan normaal. Wratten staan bekend om vervelend, irritant en zelfs gevaarlijk. Het tegendeel blijkt uit onderzoek van Leids Universitair Medisch Centrum.

Tijdens het onderzoek zijn meer dan 1000 kinderen bekeken met een leeftijd tot 12 jaar. 35% van deze kinderen bleek wratten te hebben. Dit is relatief veel maar dezelfde kinderen bleken 1 jaar later geen wratten meer te hebben. Ze verdwijnen dus in de meeste gevallen vanzelf. Toch kiezen veel mensen er nog voor om de wratten te verwijderen. Ze vinden het vervelend voor het kind of vinden het onhygiënisch.

Om de keuze te maken of je de wrat verwijdert of niet kun je het beste de voor- en nadelen van de wrat tegen elkaar afwegen. Zo zijn wratten wel besmettelijk en kun je iemand anders er ook lastig mee vallen (of jezelf doordat er meer ontstaan). Uiteindelijk is het dus altijd beter om de wratten meteen te behandelen maar echt gevaarlijk (zoals het volgens veel mensen is) zijn wratten dus niet.

Categories: Gezondheid