Goud verkopen doe je op een hoop manieren, maar een paar er van zijn te vertrouwen

Goud verkopen kan je het beste doen wanneer je het zelf ook wilt. Je legt best een bedrag voor jezelf op wat je er wilt voor krijgen en dan kan je kijken of dit bedrag overschreden wordt. Waarom goud verkopen je nu juist doet is omdat na een tijd het goud meer kan waard zijn dan de begin- of aankoopprijs.

Maar ook een andere reden en waarschijnlijk ook de meest voorkomende om uw gouden sieraden voor contant geld te verkopen, is de dringende behoefte aan geld. Als je om wat voor reden dan ook dringend geld nodig hebt en je hebt ongewenste sieraden bij je, dan wil je die misschien voor contant geld verkopen.

Waar verkoop je het goud?

Er zijn drie belangrijke plaatsen om die je goud verkopen en waar je het beste bij terecht kunt: online goudkopers, edelmetaal pandhuizen en lokale juweliers. Over het algemeen raden we aan om online te verkopen als u op zoek bent naar de hoogst mogelijke prijs voor uw goud, hoewel elke optie zijn eigen reeks voor- en nadelen biedt. Momenteel is goud ongeveer 1.708,60 euro waard, maar deze prijs kan op elk moment veranderen. Beleggers die meer goudstaven bezitten, zullen meer waarde hebben, terwijl beleggers met munten en kleinere goudstaven minder waarde hebben om hun goud te verkopen. Puur goud betaalt momenteel ongeveer 1250 euro per kilogram. Door de wiskunde te doorlopen, betekent dit dat 10 karaats goud ongeveer 16,35 euro per gram zal “schrappen”. Daarbij is 14 karaats goudprijs zal “schroot” voor 23,50 euro per gram zijn.

goud verkopen

Goud verkopen doe je best ook op een bepaalde tijdsperiode, die hangt af van twee factoren: noodzaak en de prijs van goud. Als u al meerdere jaren op een goudinvestering zit, kan de tijd komen dat u de waarde ervan moet vrijgeven. … Het oude gezegde van ‘koop laag – verkoop hoog’ geldt evenzeer voor goud als voor andere markten.

Moderne investering is goud investeren

Over het algemeen wordt gedacht dat het de gemakkelijkste manier is om goud te kopen, en het is zeker het gemakkelijkste goud verkopen. Dat is het verschil tussen de verkoopprijs van de dealers en hun terugkoop prijs. 7 tot 10 procent is wat u verliest als u goud als gouden munten koopt, en het zijn zeer hoge transactiekosten voor een moderne investering. Waar je ook erg moet gaan op letten is zeker de vertrouwdheid bij de koper van je goud. Je hoort nog dagdagelijks dat er veel goud wordt gestolen of niet wordt uitbetaald.

 

Categories: AlgemeenFinancieel