De uitspraak ‘door de bomen zie je het bos niet meer’ geldt eens te meer voor het aantal autoverzekeringen waaruit je kunt kiezen. Er is zoveel te kiezen dat men vaak maar iets doet, omdat ze niet de tijd of zin hebben om alles met elkaar te vergelijken. Er zijn een aantal diensten die verzekeringen vergelijken, maar vaak zijn deze gelieerd aan een bepaald bedrijf of aan een verzekeraar. Op onlineautoverzekeringvergelijker.nl kun je gratis goedkope autoverzekeringen verzekeringen vergelijken, en bovendien is deze dienst onafhankelijk. Zoals op de site staat ‘alle vergelijkingen zijn gebaseerd op wat jij invult, niet op wat wij goed vinden.’

Hoe werkt het?

Als je op de site van onlineautoverzekeringvergelijker.nl komt zie je gelijk waar je aan toe bent. De site is overzichtelijk en lijdt je gelijk naar waar je je gegevens kunt invullen. Op basis van deze gegevens wordt bepaald wat jouw maandelijkse premie kan gaan worden. Je vult een aantal dingen in, zoals je kenteken, geboortedatum, schadevrije jaren, adres en aantal kilometers per jaar in. Ook kies je tussen een van de drie dekkingen. Je hebt de volgende opties;

  • Wettelijke aansprakelijkheid
  • Beperkt casco
  • Volledig casco

Deze dekkingen zeggen iets over de mate waarop jij verzekerd wilt worden. Oplopend ben je steeds beter verzekerd. Let op dat je altijd verzekerd moet zijn als je beschikt over een auto. De WA (wettelijke aansprakelijkheid) is de minimale dekking. Hiermee ben je verzekerd voor schade die je bij een ander veroorzaakt. De andere twee opties zeggen iets over hoeveel je eigen auto verzekerd is bij mogelijke schade.

Nadat je alles hebt ingevuld wordt de maandelijkse premie berekend. Dit gaat snel en je ziet gelijk waar je aan toe bent. Nadat de premie is berekend kun je gelijk doorklikken naar de website van de verzekeraar, waar je in een mum van tijd je verzekering hebt afgesloten.

Nog geen rijbewijs?

Ben je alvast op zoek naar een autoverzekering ookal heb je zelf je rijbewijs nog niet? Dat is helemaal niet gek! Wist je ook al dat er aanzienlijk veel informatie beschikbaar is over het behalen van je autotheorie? Er zijn veel verschillende websites en boeken die je hierbij kunnen helpen. Kijk voor meer informatie op detheorievergelijker.nl.