Met de tijd verandert de stijl van het interieur. In huizen van nu kom je hele andere dingen tegen dan wat je tien of twintig jaar geleden zag. Dat geldt voor zowel de manier waarop huizen gebouwd worden, als in de decoratie en afwerking. Iets wat je in deze tijd veel ziet, is het gebruik maken van veel glas. Glas zorgt ervoor dat een ruimte groter en lichter oogt, omdat je er doorheen kan kijken en omdat het veel daglicht doorlaat. Ben jij nou ook een liefhebber van glas maar weet je niet hoe je dit in het interieur tot zijn recht kan laten komen? Lees dan gauw de volgende tips.

Glazen deur

Iets wat je in nieuwbouwhuizen steeds meer ziet, is het gebruik van glazen deuren naar bijvoorbeeld de gang, woonkamer of keuken. Vaak worden deze dan afgewerkt met een stalen rand of stalen accenten. Op die manier wordt er een industriële uitstraling gecreëerd. Het voordeel is dat het geheel hierdoor veel ruimtelijker oogt, omdat je simpelweg meer van het huis kan zien. Het nadeel is wel dat je alle vlekken en vingerafdrukken erop ziet en dat het erg breekbaar is. Je moet er dus voorzichtig mee om gaan en het moet regelmatig schoongemaakt worden. Met kleine kinderen of huisdieren is dit wellicht een minder goed idee.

Glazen accessoires

Vind je een glazen deur of wand iets teveel van het goede? Of heb je simpelweg het geld er niet voor om dit te laten plaatsen? Dan kan je er ook voor kiezen om je huis op te leuken met glazen accessoires. Denk hierbij bijvoorbeeld aan glazen kaarsenhouders, glazen vazen of een glazen stolp. Dit kan ook een luxe uitstraling geven. Naast glazen accessoires kan je ook kiezen voor bijvoorbeeld een glazen tafelblad. Op die manier behoud je ook de ruimtelijkheid die glas met zich meebrengt. 

Ben je nou geïnspireerd door de mogelijkheden die je hebt met glas? Neem dan eens een kijkje op https://www.glassby.nl/ om je huis helemaal in jouw stijl in te richten.

Categories: wonen