Vaak eet je tussen de middag op kantoor even snel een worstenbroodje, pizzaatje of een boterham met hagelslag onder het genot van een bakje koffie of thee en vervolgens verdwijn je snel weer achter je bureau om verder te werken. Maar hoe fijn is het om ook op kantoor zo nu en dan te zorgen voor een gezond lunch gerecht om je weerstand optimaal op peil te houden. Zeker in tijden van Corona is het een fijn idee dat je ook de nodige vitamines en juiste voedingsstoffen binnen krijgt tijdens de lunch. Hieronder enkele gezonde lunchgerechten voor op de werkvloer.

Tip: lekkere lunch bestellen

Heb je echt geen tijd om zelf een gezond broodje klaar te maken? Bestel dan via Broodje.nl een broodje wat kant-en-klaar voor je wordt bereid. Ook kun je via deze website zorgen voor een extra vitamineboost, want fruit laten bezorgen is ook mogelijk! 

Bagels

Bagels zijn niet alleen enorm simpel klaar te maken, maar zijn ook nog eens erg smakelijk en voedzaam. Belegde bagel met zalm, roomkaas en sla of carpaccio, parmezaanse kaas, pijnboompitten en truffelmayonaise voor een heerlijke en bovenal gezonde kantoorlunch.

Salades

Met salades kun je werkelijk alle kanten op. Houd je van gerookte kip? Kies dan voor een caesar salade met gerookte kip, croutons, salade, fetakaas en dressing. Ook een pastasalade met groenten is een aanrader of een salade caprese met mozzarella, tomaat, basilicum en een heerlijke balsamico. Salades heb je enorm snel klaargemaakt en kun je vele kanten mee op, zowel vegetarisch en vegan als een salade met vis of vlees is prima te bereiden binnen 5 minuten.

Wraps

In diëten wordt vaak gebruik gemaakt van wraps. Wraps zijn dan ook erg gezond en smaakvol te maken. Je hebt tegenwoordig ook groentewraps, waar al een smaakje in verwerkt zit. Maar een lekkere wrap met kip, kruidenkaas en sla, of heb je liever een wrap met carpaccio, pijnboompitten en salade? Ook een wrap met geitenkaas, honing en walnoten is zo klaargemaakt. Kortom een wrap is perfect geschikt voor een (snelle) kantoorlunch.

Categories: Lifestyle