Beleggen, het wordt steeds populairder. Geld op de bank levert niks meer op en mensen zijn op zoek naar alternatieve manieren om hun vermogen te laten groeien. Heeft u interesse in beleggen? Dan is het belangrijk dat u op de hoogte bent van de feiten en fabels rondom beleggen. Op deze manier kunt u zich goed voorbereiden en op een verantwoorde manier uw vermogen opbouwen. Heeft u hier interesse in? Lees dan dit artikel.

 

Punten om rekening mee te houden als u wilt gaan beleggen

Er zijn verschillende vormen van beleggen. Ook zijn er verschillende producten waar u in kunt beleggen. Voordat u begint met beleggen is het belangrijk om verdere informatie over beleggen te vinden. Zonder de juiste kennis, is de kans groot dat u uw vermogen niet opbouwt, maar afbouwt. Bij beleggen is het belangrijk dat u rekening houdt met een aantal punten, namelijk uw:

 

doelen;

horizon;

risicotolerantie;

kennis.

 

Wilt u beginnen met beleggen maar heeft u niet voldoende kennis? Dan kan vermogensbeheer de uitkomst bieden. Wilt u wel zelf gaan beleggen? Kies dan niet voor vermogensbeheer, want dan is verdere informatie over beleggen nodig. Begin met het bepalen van uw doelen. Wilt u de inflatie verslaan, of wilt u serieus rendement maken? Rendement gaat over het algemeen gepaard met meer risico. Bent u bereidt dit risico te nemen?

 

Veel beginnende beleggers maken verlies omdat ze te veel risico nemen. Wanneer ze door dit risico verlies maken, beginnen ze emotioneel te worden. Dit is het moment dat er fouten worden gemaakt. U kunt dit soort fouten voorkomen door van tevoren uw risicotolerantie vast te stellen en te kijken naar uw doelen.

 

Het bepalen van uw horizon is ook belangrijk. Voordat u op zoek gaat naar verdere informatie  over beleggen, moet u weten wat uw horizon is. Hoe langer uw horizon, hoe meer risico u over het algemeen kunt nemen, want dan heeft u het geld niet snel nodig. De tijd dat uw geld in de markt zit is erg belangrijk, want dit bepaalt het rendement, het risico en de kans op verlies. Leg dus duidelijk van tevoren vast wat uw horizon is en probeer defensief in te zijn.

 

Vermogensopbouw is voor iedereen

Het opbouwen van vermogen is voor iedereen toegankelijk. Of u het nu zelf doet en verdere informatie over beleggen nodig heeft, of dat u kies voor vermogensbeheer, iedereen kan hiermee beginnen. Heeft u interesse in vermogensopbouw, maar laat u dit liever door een professionele partij doen? Dan is verdere informatie over beleggen niet nodig. Schakel een vermogensbeheerder in. Vermogensbeheer betekent dat een partij uw vermogen beheert aan de hand van uw eisen. Zij beheren uw geld, zodat u geen fouten kunt maken maar wel rendement krijgt.

Categories: Financieel