Rijden in een elektrische auto is voordelig voor het milieu, dat weten we allemaal. Maar is het ook echt beter? En waarom? In deze blog leggen we uit waarom het rijden in een elektrische auto beter is voor het milieu en lichten we een elektrische auto uit: de Hyundai Kona Electric.

Rijden in een elektrische auto

Het aantal elektrische auto’s in Nederland stijgt. Zo waren er in 2011 nog bijna geen elektrische auto’s, terwijl er nu wel meer dan 100.000 elektrische auto’s zijn en dit zal alleen nog maar harder stijgen. Ook de laadpunten stijgen, wat inhoudt dat er steeds meer locaties zijn om je auto op te laden.

Beter voor het milieu

Onze planeet wordt dagelijks erg vervuild door o.a. de uitlaatgassen van auto’s. Door over te stappen op elektrische auto’s, voorkom je deze luchtvervuiling. Bij een elektrische auto is er namelijk in mindere mate sprake van vervuilende uitlaatgassen, zoals CO2. Naast het feit dat een elektrische auto beter voor onze planeet is, is het ook zuiniger. Doordat het elektrisch rijden gestimuleerd wordt, zijn er een aantal fiscale voordelen waar je van kunt profiteren. Je hoeft bijvoorbeeld geen BPM te betalen, dit betaal je wel bij de aanschaf van een nieuwe benzine- of dieselauto. Heb je een volledig elektrische auto? Dan betaal je ook minder wegenbelasting dan een traditionele auto.

Uitgelicht: Hyundai Kona Electric

Deze Hyundai Kona Electric is zeer populair. De vraag is veel groter dan het aanbod en was uitverkocht voor 2018 en 2019! Dit model is een 100% elektrische auto en is de tweede van het merk Hyundai.

Actieradius en snelladen
De Hyundai Kona Electric heeft een actieradius van 449 km. Een actieradius is de afstand dat een elektrische auto kan afleggen zonder dat de auto wordt opgeladen. Dit model kan dus 449 km rijden zonder dat hij opgeladen moet worden! Daarnaast kun je met dit model profiteren van snelladen, de auto kan binnen 54 minuten volledig opgeladen zijn. Dit komt doordat er met dit model met 70 kilowatt geladen kan worden. Wil je thuis de auto opladen bij een laadpunt? Dan duurt dit ongeveer 10 uur voordat de auto volledig is opgeladen. In het stopcontact zal dit ongeveer 20 uur duren.

Veel zakelijke rijders hebben al gekozen voor een elektrische auto. Je zou bijvoorbeeld kunnen denken aan een elektrische auto leasen. Ben jij de volgende?

Categories: Auto