Na lang wikken en wegen heb je de beslissing gemaakt om te gaan leasen. Wellicht is occasion leasen een van jouw opties of neig je toch meer naar elektrisch leasen wegens de voordelen. Welke voordelen zijn er nou verbonden aan elektrisch leasen? Hieronder zullen er vier redenen besproken worden waarom elektrisch leasen de uitkomst is.

Besparen
Zodra je voor een elektrische auto kiest, zal je niet meer hoeven tanken. In plaats hiervan kies je ervoor om jouw auto op te laden aan een laadpaal. Dit kan een publieke laadpaal zijn of een die bij jou thuis staat. Daarnaast zijn er meerdere subsidies en kortingen die worden gegeven aan de eigenaren van elektrische auto’s. Je hoeft namelijk geen BPM en MRB te betalen en hebt een lagere bijtelling. Een elektrische auto zorgt er dus niet alleen voor dat je milieubewuster, maar ook goedkoper rijdt.

Goed voor het milieu
We kunnen er niet meer omheen: de aarde warmt op. Vele mensen dragen hun steentje bij door minder vlees te eten en korter te douchen, maar de uitstootgassen van auto’s moeten ook zeker niet vergeten worden. Een elektrische auto is de milieuvriendelijkste oplossing die er is. Het stoot minder schadelijke stoffen uit dan een benzine- of dieselauto; wel 40% minder CO2. Elektrisch rijden is dus goed voor het milieu en als je helemaal groen wilt gaan, kan je ervoor kiezen om jouw elektrische auto op te laden met groene stroom.

Ruime keuze
Elektrische auto’s worden steeds populairder, wat ervoor zorgt dat er steeds meer keuze is tussen verschillende modellen. Sommige automerken hebben zelfs naar buiten gebracht dat ze vanaf 2030 alleen nog maar elektrische auto’s willen aanbieden. Dit komt ook voort uit het besluit van het kabinet om vanaf 2030 CO2-producerende auto’s uit de showrooms te verbannen. Hierdoor zullen autoproducenten dus steeds meer elektrische modellen ontwikkelen.

Rust
Een elektrische auto maakt nauwelijks geluid, wat zorgt voor rust. Stel dat je naast de snelweg woont en iedereen elektrisch rijdt. Je zal dan geen last meer hebben van overlast, omdat de auto’s geluidstil zijn.

De afweging die gemaakt moet worden is dus simpel: kies voor elektrisch leasen. Dit kent vele voordelen en zorgt ervoor dat je niet alleen goedkoper, maar ook milieubewuster bezig bent.

Categories: Economie