Hoera, je hebt je droomhuis gevonden! Het bod is geaccepteerd en je weet wanneer je de sleutel krijgt. Er rest nu nog slechts een ding, namelijk het verkopen van je huidige woning. Bij de een gaat dat heel makkelijk, bij de ander kunnen er maanden over heen gaan. Het nadeel is echter dat hoe langer het duurt, hoe langer je te maken hebt met dubbele lasten. En dat wil je natuurlijk niet. Om je huis te kunnen verkopen, zijn er uiteraard bezichtigingen nodig. Wat moet je nou juist wel en juist niet doen tijdens die bezichtigingen? Een makelaar uit Apeldoorn kwam met de volgende tips.

Daglicht

Het beste is om de bezichtiging bij daglicht te plannen. Zo krijgen potentiële kopers het beste indruk van jouw huis en kunnen ze de meeste mogelijkheden zien. Eventueel kan je daarna nog eens een afspraak maken in de avond. Bij daglicht zijn de kleuren op de muren en de ruimtelijkheid ook het beste te zien. 

Rust

Rust aanbrengen in je huis is erg belangrijk. Zorg dat de hond en kinderen even ergens anders zijn als er potentiële kopers komen kijken. Daarnaast zorgt rommel ook voor veel onrust. Ruim dus nog even snel al je rondslingerende kleding op en berg ook het speelgoed van de kinderen op. Zo krijgen de kijkers de beste indruk van het huis.

Verborgen gebreken

Als de kijkers echt interesse hebben, is het belangrijk dat je ze de verborgen verbreken vertelt. Als je weet dat er wel eens lekkage is in de kruipruimte, vertel dit dan. Het is niet netjes om dit achter te houden en eventueel kunnen kosten zelfs op jou verhaald worden. Daarnaast kan het een belemmering zijn voor de potentiële kopers om het huis daadwerkelijk te gaan kopen. Als ze niet zoveel budget meer over hebben om flink te gaan verbouwen, is het niet fijn om tegen allerlei dingen aan te lopen na de aanschaf van het huis. Uit fatsoen dien je dat soort dingen dus altijd te vertellen voordat de koopovereenkomst getekend wordt.

Categories: Algemeen