Wanneer je een eigen bedrijf hebt, is het van belang dat jouw werknemers zich veilig voelen op de werkvloer Jij als werkgever hebt de taak om er voor te zorgen dat dat zo is. Er zijn verschillende manieren waarop je dat kunt doen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een noodknop voor je werknemers aan te schaffen. Dat zorgt er namelijk voor dat de werknemers alarm kunnen slaan wanneer ze zich in een onveilige situatie bevinden. Er zijn allerlei verschillende situaties waarin de noodknop van Secure2Go van pas kan komen voor jou of jouw werknemers. Daarom geven we je hier een aantal voordelen van het aanschaffen van een noodknop voor je personeel.

Hulp in dreigende situaties

Wanneer een van je medewerkers zich in een dreigende situatie bevindt, kan het voor diegene erg fijn als er snel hulp kan worden opgeroepen. Als deze werknemer dan over een noodknop beschikt kan diegene eenvoudig hulp oproepen. Met een druk op de knop kun je er namelijk voor zorgen dat één van je collega’s of zelfs de autoriteiten worden gewaarschuwd. Daardoor krijgt je personeel een veilig gevoel op de werkvloer. Dat is belangrijk aangezien dat ervoor kan zorgen dat er een fijne sfeer is op de werkvloer. Als je personeel zich veilig voelt op de werkvloer zorgt dat er bovendien voor dat de productiviteit van de werknemers omhoog gaat. Dat komt doordat de werknemers zich op daardoor meer op hun gemak voelen. Wanneer mensen zich op hun gemak voelen zorgt dat er voor dat ze onbewust harder zullen gaan werken dan dat ze eerst deden. Op de lange termijn kan het dus zo zijn dat jouw bedrijf meer winst maakt door de aankoop van een noodknop-systeem. Kortom, het is voor veel bedrijven dus een zeer goede investering om een noodknop voor hun personeel aan te schaffen. 

Voorkom ernstig letsel

Wanneer je alleen werkt, bijvoorbeeld als Zzp’er is er meestal niemand die op jou let. Dat is natuurlijk fijn omdat je daardoor nooit op de vingers wordt gekeken, maar er zitten ook een aantal nadelen aan. Bij een eventueel ongeluk sta je er namelijk alleen voor. Dat kan erg vervelende, en vooral gevaarlijke situaties opleveren. Als je investeert in een noodknop die je tijdens het werk altijd bij je draagt, kun je dit soort situaties voorkomen. Dat komt doordat je met zo’n noodknop eenvoudig hulpdiensten kunt inschakelen. Je kunt er zelf voor kiezen of je bijvoorbeeld de politie of een ambulance wilt laten komen. In het geval van een Zzp’er die het risico loopt om in een ongeval terecht te komen is het waarschijnlijk het slimst om voor de ambulance te kiezen. Op die manier is er binnen enkele minuten na het ongeluk al een ambulance ter plaatse. Je zult misschien denken dat je nooit in zo’n situatie terecht zult komen, maar dat denkt natuurlijk iedereen. Het is beter om het zekere voor het onzekere te nemen en jezelf in te dekken. Wanneer er een ongeluk gebeurt zul je er blij mee zijn dat je een noodknop hebt aangeschaft. 

Categories: Technologie