Het zelf brouwen van bier, welke man wil dat nu niet?! Waar het tot enkele jaren geleden nog niet mogelijk was, wordt het vandaag de stad steeds populairder om zelf bier te brouwen. Waar het normaliter enkel en alleen was weggelegd voor brouwerijen met enorme installaties, is dat tegenwoordig niet meer het geval. Je kunt namelijk heel eenvoudig, zonder enige kennis van zaken je eigen biertje brouwen. Je kunt helemaal zelf bepalen welke smaak jij lekker vindt, want door het ruime assortiment is er altijd wel een smaak die jij lekker vindt. Dus wil jij je eigen biertje brouwen, lees dan snel verder wat je hiervoor moet doen!

Schaf een starterspakket aan

Wil jij zelf bier brouwen, dan heb je hiervoor natuurlijk wel de nodige ingrediënten nodig. Omdat we het ons heel goed kunnen voorstellen, dat jij als beginner geen idee hebt welke verhoudingen juist zijn en ook niet goed weet wat je nu daadwerkelijk allemaal nodig hebt, zijn er allerlei verschillende pakketten beschikbaar. Met dit pakket kun je helemaal zelf stap voor stap je eigen bier maken. Zo heb je verder niets anders nodig dan alleen een grote pan waarin je uiteindelijk het bier kunt gaan brouwen. Lijkt dit jou wel wat, dan is het tijd om aan de slag te gaan!

Hoe werkt het?

Wanneer jij het pakket hebt bestelt, dan is het tijd om aan de slag te gaan. Omdat je alleen een grote pan nodig hebt en de rest van de benodigdheden in het pakket zitten, kun je vrijwel direct van start. Zorg er wel voor dat alles goed schoon is, want dit kan van invloed zijn op de uiteindelijke smaak van je bier. Het brouwproce is in principe vrij eenvoudig. Kies je voor een tripel, dan krijg er bij je pakket netjes een tripel bier recept, waarmee jij je biertje van A tot Z kunt brouwen. Kom je er niet uit, dan zijn er ook nog voldoende instructievideo’s beschikbaar die jou door het hele proces zullen helpen. Kortom, kind kan de was doen!

Hoe lang duurt het proces?

Het hele proces van brouwen duurt gemiddeld 3 tot 4 weken. Dit heeft ermee te maken, dat je na de eerste paar stappen die vaak niet langer duren dan een aantal uur, het brouwsel een tijdje moet gaan gisten. Dit is een natuurlijk proces wat ook niet kan worden versneld. Na het gisten dienen er nog enkele handelingen te worden uitgevoerd, waarna het bier in de flessen kan. Nadat dit is gebeurt, dienen ze wederom nog even te rijpen op een bij voorkeur koele donkere plek. Als dit klaar is, dan kun je eindelijk genieten van je welverdiende biertje.

Categories: Economie