De wereld staat nooit stil en dus de auto-industrie ook niet. Ieder worden er nieuwe auto’s uitgebracht en kunnen mensen weer kiezen uit een ruim assortiment. De trends van het aankomende jaar worden in de nieuwe wagens verwerkt en in de markt gepromoot. Wat op dit moment zeer trending is binnen de auto-industrie? Hieronder een kort overzicht.

Duurzaam rijden was nog nooit zo populair

Zeker na het extra duwtje van de overheid met de nieuwe wetgeving, is duurzaam rijden het nieuwe ding. We willen de aarde doorgeven aan de volgende generaties en dit betekent onder meer minder vervuiling van de lucht. Elektrisch rijden wordt dan ook enorm gepromoot en je ziet steeds meer laadpunten in het land verschijnen. Toch zijn veel mensen nog afwachtend in de aanschaf. Wachten totdat waterstof auto’s het nieuwe happening wordt is niet nodig. De productie van waterstof is niet per se efficiënter dan elektrisch rijden. Waterstof rijden kost namelijk veel meer energie dan elektrisch en is daarom niet duurzamer. Bovendien is rijden op waterstof ook duurder dan bijvoorbeeld benzine. Een elektrische auto aanschaffen is daarom zeker een goede investering, ook voor lange termijn.

Leasen is het nieuwe kopen

het aanschaffen van een elektrische auto is echter vrij prijzig. Steeds meer mensen kiezen er dan ook wel voor om een auto te leasen. Voor een vast bedrag in de maand kun jij dan over een mooie Tesla beschikken. Hierin zijn vrijwel alle kosten gedekt, waaronder onderhoud en reparaties. Als particulier is de meest voorkomende leasevorm private lease. Dit was voorheen de enige leaseconstructie voor particulieren, maar hier lijkt verandering in te komen. Zo is shortlease nu ook steeds vaker beschikbaar voor de particulier. Je betaalt dan vaak wel een hoger bedrag in de maand dan bij private lease, omdat je iedere maand het contract op kunt zeggen. Ook financial lease zien we bij de particulier steeds vaker terugkomen. Je kunt deze constructie vergelijken met een huurkoopcontract. Je huurt de auto eerst voor een bepaalde periode en wanneer de contractduur afloopt, heb je de keuze om de wagen over te kopen. Dit valt bij de particulier ook vaak nog onder private lease, maar in het contract dient de financial lease dan duidelijk aangegeven te worden.

De keuze is reuze

Waar Tesla voorheen toch echt het enige automerk was dat elektrische auto’s maakte, zie je nu dat steeds meer automerken mee hoppen op de duurzame trend. Er is voor de consument dus veel meer keuze. Door shortlease, hoef je je niet per se te beperken tot 1 keuze. Je kan voor een korte tijd een auto huren en als deze niet bevalt of je bent er weer op uitgekeken, kun je het contract weer opzeggen.

Categories: Auto