Na het corona virus gebeurt het steeds vaker, makelaars plannen digitale bezichtigingen in. Dit is voor iedereen nieuw, daarom des te belangrijker om goed voorbereid te zijn. Maar hoe moet dat precies? Dit artikel kan je als checklist beschouwen om tot in de puntjes voorbereid te zijn voor jouw eerste digitale bezichtiging!

Bestudeer de foto’s goed

Dit klinkt misschien als een vanzelfsprekendheid, maar dit wordt lang niet altijd gedaan. Door goed de foto’s te bestuderen weet je precies waar de makelaar op dat moment in het huis is. Ditzelfde geldt voor het bestuderen van de plattegrond.

Maak een aantekeningen lijstje

Aan de hand van de foto’s en plattegrond kan je een aantekeningen lijst maken. Hierop noteer je aandachtspunten die van belang zijn bij de digitale bezichtiging. Aan de hand van deze aanstekingen kan je vragen stellen aan de makelaar. Mocht je vergeten zijn dit lijstje van tevoren te maken, dan bestaat er een kans dat je ter plekke geen vragen stelt. Dit is niet erg, maar vaak komen mensen op vragen nadat de bezichtiging klaar is. Dan is het natuurlijk te laat om vragen te stellen.

Schrijf mee

Aantekeningen maken voordat de bezichtiging begint is – zoals besproken – aan te raden. Het maken van aantekeningen tijdens de bezichtiging is ook aan te raden! Wat zijn opvallende elementen, waar wil je straks over doorvragen? Deze vragen kan je direct stellen aan de makelaar, of achteraf. Dit laatste is mogelijk, maar niet aan te raden. Een makelaar beantwoord jouw vraag het beste, als hij midden in zijn verhaal zit. Of als hij juist iets verteld over het onderwerp waar jij een vraag over hebt. Vergeet niet vragen te stellen, denk hierbij aan het volgende punt.

Durf te vragen

Dit spreekt voor zich. Je wilt natuurlijk alle onduidelijkheden helder krijgen, voordat je het huis eventueel koopt. Geïnteresseerden zullen tijdens de bezichtiging dezelfde vragen stellen, let dus goed op welke vragen door anderen gesteld worden. Natuurlijk is het niet erg als een vraag dubbel gesteld wordt, het belangrijkste is dat al jouw vragen beantwoord zijn. Mocht je achteraf toch nog vragen hebben, dan kan je altijd terecht bij je aankoopmakelaar. Als je deze tips in het achterhoofd houdt, dan kan jouw eerste digitale bezichtiging niet meer fout gaan, succes!

Categories: Economie