Besluit je een tilhulp aan te schaffen voor je bedrijf? Dat wordt een grote investering en je wilt wel duidelijk weten of dat rendement oplevert. Voordat je op aankoop overgaat van een tilhulp is het zaken om met een aantal dingen rekening te houden. Welke soort tilhulp wil je aanschaffen en hoe verlaagt tilhulp het ziekteverzuim? Allemaal vragen die je zou moeten stellen wil je een tilhulp binnen je bedrijf hebben.

Wat voor tilhulp is voor mijn bedrijf geschikt?

Het belangrijkste van een tilhulp is weten wat je nodig hebt. Die hangt af van een aantal factoren. Kijk naar de situatie, de techniek en de producten die opgetild moeten worden. Het lijkt in eerste instantie een fors investering, zo’n tilhulp, maar dat haal je er op de lange termijn makkelijk uit. Want er is met een tilhulp bijvoorbeeld een stuk minder ziekteverzuim en een hoger werktempo. Dat moet een bedrijf goed in de oren klinken.

Extra benodigdheden nodig bij tilhulp?

Het hoeft niet voor iedereen te gelden, maar soms is het nodig om extra investeringen te doen naast het tilhulp zelf. Zo heb je misschien compressors nodig voor luchtdruk of de vloer is niet dik genoeg voor het tilhulp en je hebt extra platen nodig. Weet hoe jouw bedrijfssituatie eruit ziet en houd rekening dat je soms wat extra kosten moet maken naar het tilhulp zelf.

Het berekenen van de verlaging van het ziekteverzuim

Met de investeringen komen er ook besparingen bij tilhulp. Zo’n forse investering moet wel voordelen met zich meebrengen. En dat doet het ook. Ziekteverzuim is een groot probleem voor veel bedrijven. Werknemers die door te zwaar tillen hun rug verslijten is een veel voorkomend probleem. Met een tilhulp zorg je ervoor dat werknemers niet meer hoeven te tillen en sjouwen en dat beperkt het ziekteverzuim enorm. Als je merkt dat er veel ziekteverzuim is binnen je bedrijf door lichamelijke klachten zorgt dat je investeert in tilhulp.

 

Categories: Economie