Lijd jij aan pijnlijke knieën en heb je er tot op de dag van vandaag alles aan gedaan om deze pijn te bestrijden, maar lijkt niks te helpen? Fysiotherapie, massage en krachttraining, alles heb je al geprobeerd, maar de pijn blijft aanwezig en hindert je ontzettend in je dagelijkse leven. Het is dan tijd om te zoeken naar een oplossing die wel helpt. De meest voor de hand liggende optie is dan een operatie. Veel mensen zijn bang om geopereerd te worden, maar eigenlijk is dit nergens voor nodig. Hoe een operatie van de knie in zijn werk gaat wordt hieronder verder uitgelegd.

Verschillende knieklachten

Knieklachten kunnen ontzettend uiteen lopen en kunnen vaak worden opgelost door middel van fysiotherapie of oefentherapie. Soms blijven de klachten aanhouden en is een operatie onvermijdelijk. Verschillende knieklachten kunnen worden verholpen door een operatie, hierbij kun je denken aan artrose, meniscus letsel en gescheurde kruisbanden. De meeste mensen komen goed uit deze operaties en worden niet meer belemmerd door pijnklachten in hun dagelijkse leven. Het is dus verstandig een operatie te bespreken met de huisarts, deze kan je vervolgens doorverwijzen naar het ziekenhuis of een kliniek.

De operatie

Een knieoperatie wordt uitsluitend uitgevoerd door specialisten, namelijk orthopeden met een team van assistenten. De knieoperatie is bijna altijd een dagbehandeling, vervolgens kun je direct na de operatie weer naar huis. Over de kosten hoef je je geen zorgen te maken, een knieoperatie wordt volledig vergoed door de verzekering. Echter, dien je wel je eigen risico te betalen. Wanneer er sprake is van een nieuwe knie, kun je er van uitgaan dat deze 15 tot 20 jaar meegaat. Aarzel dus niet en ga in gesprek met de huisarts, deze kan jou vervolgens verder informeren.    

Categories: Zorg