Als jij op het punt staat een nieuwe aanhangwagen te kopen, zijn er een aantal punten waarop je kunt letten. De keuze is namelijk groot. Het type aanhanger, de afmeting en het laadvermogen en het remsysteem zijn belangrijke punten van aandacht. Daarnaast moet je ook bedenken waar je de aanhangwagen wilt gaan kopen.

Type aanhanger

Er zijn verschillende typen aanhangwagens beschikbaar. Zo zijn er bakwagens, plateauwagens, kippers, gesloten aanhangwagens, autotransporters en multitransporters. Wat voor jou de meest geschikte aanhangwagen is, is afhankelijk van wat je van plan bent te gaan vervoeren. Ga jij bijvoorbeeld een aanhangwagen kopen om met name tuinafval te vervoeren, dan is een kipper een geschikte aanhangwagen voor jou. Voor het vervoeren van jouw crossauto naar het crossterrein is een autotransporter de juiste keuze. 

Afmeting en laadvermogen

De diverse typen aanhangwagens zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen. De afmeting die bij jou past is afhankelijk van de hoeveelheid materiaal dat jij meestal vervoerd. Let ook op het laadvermogen. Belangrijk bij de keuze hierin is ook de maximaal geremde treklast van jouw auto. Een officiële dealer of een BOVAG-garage kan jou hier nadere informatie over geven. 

Gebruikt remsysteem

Ook een belangrijk punt van aandacht bij het kiezen van de juiste aanhangwagen, is het gebruikte remsysteem. Voor het ene merk zijn namelijk veel eenvoudiger reserveonderdelen te verkrijgen dan voor het andere merk. Bij reserveonderdelen moet je dan denken aan remkabels, assen, oploopremmen en remschoenen. Voor goedkopere aanhangwagens worden nog weleens minder gangbare remsystemen gebruikt. Het kopen van een te goedkope aanhangwagen zou dus wel eens duurkoop kunnen blijken te zijn.

Inruil

Heb je al een aanhanger in gebruik die je wilt inruilen? Dan zijn ook de inruilmogelijkheden bij de dealer van jouw keuze van belang. Bij Hapert bijvoorbeeld zijn de inruilmogelijkheden uitstekend. Zelfs de inruil van een niet meer te gebruiken aanhangwagen levert al snel een korting van €200,- op bij de aankoop van een nieuwe. 

Categories: Vervoer