Ken je Zagreb al? Nee, geen probleem. Met het onderstaande lijstje laten we je kennismaken met de top 7 van de leukste dingen om te doen in Zagreb.

1. Doe een stadstour
Ben je helemaal onbekend in Zagreb? Laat je dan rondleiden door een local. Als je in een hostel logeert kun je naar gidsen informeren. Maar ook op straat vind je genoeg mogelijkheden. Spreek natuurlijk wel vooraf een prijs af.

2. Ontdek het nachtleven
Clubs, bars, cafés. Het nachtleven van Zagreb biedt voor elk wat wils. Overal tref je leuke gelegenheden met dito mensen. Vervelen hoef je je zeker ook ‘s nachts niet!

3. Bezoek de antiekmarkt op het Britse plein
Midden in de stad vind je het Britse plein (Britanski trg). Terwijl je zondagochtend bijkomt van het nachtleven op de avond ervoor, kun je hier heerlijk rondstruinen naar oude boeken en antieke pareltjes die je er zomaar aan kunt treffen.

4. Huur een fiets
Goedkoop, gezond en milieuvriendelijk! De hoofdstad van Kroatië verken je gewoon op een huurfiets. Je komt zo overal en je parkeert heel gemakkelijk. Zorg wel voor een goede plattegrond of navigatie op je smartphone, zodat je niet steeds verkeerd rijdt.

5. Breng een bezoek aan de kathedraal
In de historische binnenstad van Zagreb kun je de prachtige neogotische Sint Stefanus-kathedraal bezoeken (ook wel bekend als de Kathedraal van Zagreb). Op het plein voor de kathedraal blinkt de vergulde Madonna met vier engelen je tegemoet. De kerk ziet er relatief nieuw uit omdat ze door een aardbeving in 1880 grotendeels werd verwoest.

6. Neem een duik in het Jaren-Meer
Het Jarun-meer is dé spot om te zwemmen of voor watersport. En zelfs als je niet van water houdt, zijn er rondom het meer heel veel activiteiten te doen. Er is ook een grote speeltuin voor de kids en een park om romantisch te genieten met je lief of om lekker in te wandelen en te genieten van het mediterrane weer. ‘s Avonds geniet je van een geweldige zonsondergang en zet je de nacht voort de clubs en cafés die rondom het meer te vinden zijn.

7. Kom de volgende keer gewoon gezellig weer!
Een bezoek aan Zagreb zul je niet snel vergeten. Wedden dat je terug wilt komen?

Heb je nou trek gekregen in een citytrip naar Zagreb of een andere stad in het schitterende Kroatië? bezoek dan snel TravelKroatie.nl voor alle informatie over Kroatië!

Categories: Reizen