Er zijn veel dingen die je kunt doen om je gebit gezond te houden. Dit is belangrijk om te doen, omdat je tanden erg belangrijk zijn. Als je je gebit niet goed verzorgt zou het kunnen dat je een kunstgebit moet, dit is niet zo fijn als je eigen tanden. Daarom 5 tips om je gebit gezond te houden!

Poets je tanden

Het poetsen van je tanden is iets wat waarschijnlijk iedereen wel doet. Alleen lang niet iedereen doet dit op de goede manier. Het is belangrijk dat je het 2 keer per dag doet en ook minstens 2 minuten lang. Je moet de drie B’s poetsen, de bovenkant, de binnenkant en de buitenkant. 

Gebruik de juiste tandpasta

Wanneer je je tanden poetst is het belangrijk dat je ook de juiste tandpasta gebruikt. Je tandpasta moet fluoride bevatten. Dit werkt pas na 2 minuten in je mond, daarom moet je dus ook minstens 2 minuten poetsen. Bijna alle tandpasta’s bevatten dit gelukkig wel.

Zorg ook voor de moeilijk bereikbare plekken

Er zijn ook altijd moeilijk te bereiken plekken, het is belangrijk dat je deze ook goed verzorgt. Dit kun je met verschillende dingen doen, zo kun je gebruik maken van flosdraad, maar bijvoorbeeld ook van tandenstokers. Hiermee kun je nog net kleine restjes weghalen.

Verzorg ook je tandvlees

Het is ook belangrijk om je tandvlees goed te verzorgen. Dit kun je al doen door het zachtjes mee te pakken met het poetsen van je tanden. Wel moet je voorzichtig zijn bij het poetsen van je tandvlees, je wilt geen wondjes maken omdat je te hard hebt gepoetst.

Voorkom een slechte adem

Een slechte adem is iets wat je liever voorkomt, dit kan al gemakkelijk door je tong te poetsen. De bacteriën die op je tong zitten en de slechte adem veroorzaken gaan daardoor weg. Wat ervoor zorgt dat jij geen slechte adem hebt.

 

Categories: Blog