Wanneer iemand is overleden, dan is het doorgaans vanzelfsprekend dat je een rouwboeket uitkiest. Vooral wanneer het gaat om een overleden collega kan het uitkiezen een hele lastige keuze zijn. De wensen van de overleden zijn vaak niet bekend en de nabestaande zijn vaak vreemden voor je. toch is het belangrijk dergelijke zaken bespreekbaar te maken. Vind je dit lastig, dan hebben wij 5 tips voor je voor het kiezen van een passend rouwboeket.

Tip 1. Wens van de overledene

Iedereen verdient een waardig afscheid. Wat belangrijk is, voordat je een passend rouwboeket bestellen kunt, is dat je weet wat de wens van de overledene is. Weet je deze niet, dan is het goed dit met de nabestaande te bespreken. Ga je rouwbloemen bestellen? Houd dan rekening met de wens van de overledene.

Tip 2. Sfeer

Een ander belangrijk punt wanneer je een rouwboeket gaat uitzoeken, is dat je rekening houdt met de sfeer van het moment. Het kan namelijk heel goed zijn dat iemand dol was op prachtig gekleurde bloemen. Waar dit misschien normaliter niet op z’n plek is, kan het heel goed passen bij dit moment.

Tip 3. Budget

Uiteraard is tijdens het laatste afscheid geld niet belangrijk. Toch is het wel goed rationeel te denken. Wat we namelijk vaak zien, is dat er in emotie keuzes worden gemaakt, waar achteraf misschien wel problemen van komen. Zorg er dus altijd voor dat je exact weet wat er ook financieel mogelijk is, alvorens je een keuze maakt.

Tip 4. Vorm

Naast de kleur bloemen, is ook de vorm belangrijk. als collega’s is het namelijk niet gepast te kiezen voor een druppel of hartvorm, tenzij afgesproken uiteraard. Deze persoonlijke vormen zijn namelijk voorbehouden aan de familie van de overledene. 

Tip 5. Na het afscheid

Wanneer iemand wordt gecremeerd, dan gaan de bloemen niet mee de oven in. Je kunt er voor kiezen deze bloemen mee te nemen, maar je kunt ze ook laten staan. Door een boeket mee te nemen en te laten indrogen, heb je in lengte van jaren een herinnering aan deze dag.

Categories: Gezondheid