Wist je dat er goede redenen zijn om bordspellen te gaan spelen? Het is zelfs wetenschappelijk aangetoond dat het spelen van bordspellen goed voor je is. Hieronder lees je 5 redenen om vaker een nieuw bordspel te spelen!

1. Bordspellen zijn goed voor je hersenen 

Uit onderzoek kwam naar voren dat door het spelen van bordspellen verschillende cognitieve functies verbeteren. Het bleek onder andere goed te zijn voor het geheugen en het traint je hersenen zodat je langer ergens de aandacht kunt bijhouden. Daardoor kunnen bordspellen ook helpen de aftakeling van cognitieve functies tegen te gaan bij ouderen en waren er zelfs aanwijzingen dat het depressie kon voorkomen.

2. Bordspellen verbeteren je strategisch inzicht

Het spelen van strategische bordspellen als schaken en go verbetert ook je strategisch inzicht. Je leert vooruit denken en te anticiperen op verschillende scenario’s. Ook bleek dat scholieren die 30 weken lang een cursus schaken volgden beter werden in wiskunde.

3. Bordspellen kunnen helpen meer te leren over een bepaald onderwerp

Als het bordspel een bepaald onderwerp heeft zoals gezond eten of investeren kun je spelenderwijs meer over het onderwerp opsteken dan wanneer een je lezing over het onderwerp zou bijwonen. Doordat je spelenderwijs je kennis vergroot blijft het ook beter hangen. Bordspellen is dus niet alleen een leuke bezigheid, maar kan ook nog eens erg leerzaam zijn.

4. Het spelen van bordspellen kan relaties versterken

Het spelen van bordspellen zou ook de onderlinge relaties kunnen verbeteren van de deelnemers. Door het spelen van bordspellen komt het zogenaamde ‘bonding’ hormoon oxytocine vrij waardoor je een sterke band met je medespelers ervaart. Maar ook wordt de onderlinge band tussen de deelnemers versterkt omdat je samen iets onderneemt en plezier maakt.

5. Bordspellen spelen werkt stress verlagend en ontspannend

Het spelen van bordspellen werkt stress verlagend en ontspannend. Naast oxytocine komt er namelijk ook endorfine vrij bij het spelen van een bordspel, wat werkt als een pijnstiller en je een gevoel van euforie geeft. Bovendien geeft het spelen van een bordspel afleiding als je je ergens druk over gemaakt.

 

Er zijn dus genoeg redenen om snel een nieuw bordspel te bestellen. Bij Koning Bordspel hebben ze honderden verschillende bordspellen waar je uit kunt kiezen.

Categories: BlogLifestyle