Het scheiden van afval is bij de meeste huishoudens in Nederland de gewoonste zaak. Hiermee hebben we de afgelopen jaren grote stappen gezet naar een betere afvalscheiding, waardoor grondstoffen hergebruikt kunnen worden. Zo dragen we allemaal een steentje bij aan een beter milieu.

 

Als het gaat over bedrijfsafval dan is er bij veel bedrijven nog genoeg om te verbeteren. Benieuwd hoe je de afvalscheiding binnen je bedrijf kunt verbeteren? Wij geven 3 tips in dit artikel!

1. Inzicht in afvalstromen

De eerste stap naar een betere afvalscheiding is een beter inzicht in de verschillende afvalstromen binnen je bedrijf. Welke afvalsoorten worden er geproduceerd? En in welke hoeveelheden? Het in kaart brengen van de afvalstromen is ontzettend belangrijk. Vervolgens kan je een afvalplan opstellen om het afval beter bij de bron te scheiden. Voor elke afvalstroom kan je een goedkope container via Bedrijfsafval.nl huren.

2. Plaats de afvalcontainers strategisch

Om bedrijfsafval bij de bron te kunnen scheiden is het van belang om voor elke afvalstroom een geschikte container te hebben. Deze kan je regelen bij een containerverhuur. Door de containers strategisch op een centrale plek te plaatsen maak je het medewerkers makkelijk om afval netjes te scheiden.

 

Naast het centraal plaatsen van de afvalcontainers is het verstandig om persoonlijke prullenbakken op werkplekken te verwijderen. Een groot deel van het afval dat in deze prullenbakken terecht komt belandt onnodig bij het restafval. Dit is niet alleen slecht voor het milieu, maar brengt ook hogere afvalverwerkingskosten met zich mee.

3. Zorg voor schone afvalstromen

Een ander belangrijk punt is om vervuilde afvalstromen te voorkomen. Nog vaak wordt afval in de verkeerde afvalcontainer gegooid, waardoor de gehele afvalstroom vervuild raakt. Een vervuilde afvalstroom kan namelijk niet meer gerecycled worden. Een goede communicatie naar medewerkers toe is ontzettend belangrijk om afvalstromen schoon te houden.bedrijfsafval scheiden