Wil je een tweedehands stacaravan kopen? Je kunt alvast gaan fantaseren over de vele heerlijke vakanties die je erin gaat beleven. Hoe fijn is het om er zonder al te veel kosten eens lekker tussenuit te gaan? Hoewel je de caravan op één vaste plek neerzet, geeft het kunnen gaan en staan waar je wilt alsnog een sterk gevoel van vrijheid. Bovendien kun je profiteren van enkele voordelen ten opzichte van een losse caravan. Zo kun je je stacaravan aansluiten op water- en stroomvoorzieningen. Let op de volgende zaken bij het kopen van een tweedehands stacaravan.

Tip 1. Bepaal je budget

Hoewel een stacaravan in de toekomst een hele hoop kosten kan besparen, moet je natuurlijk wel eerst een aankoopprijs betalen. Een nieuwe stacaravan kost al gauw minstens dertigduizend euro. Gelukkig zijn er ook andere opties. Als je je stacaravan tweedehands koopt, kun je al veel kosten besparen, terwijl de caravan vaak nog in erg goede staat is. 

 

Indien je het totale aankoopbedrag niet in één keer kunt betalen, is het slim om andere opties te overwegen wat betreft de financiering. Zo kun je een lening afsluiten op de stacaravan. Dit is ook mogelijk als je een tweedehands stacaravan koopt bij een officiële leverancier. 

Tip 2. Bekijk praktische zaken

Voordat je een stacaravan aanschaft, is het belangrijk om rekening te houden met een aantal praktische zaken. Is je auto geschikt om een stacaravan te trekken? Een stacaravan mag niet meer dan 85% van het gewicht van je auto wegen. Ook moet je in het bezit zijn van het juiste rijbewijs. 

 

Indien je een nieuwere versie van het rijbewijs B hebt, moet je je rijbewijs uitbreiden naar een rijbewijs C of E. 

 

Als de stacaravan slechts éénmalig vervoerd hoeft te worden naar een camping, kun je ook gebruikmaken van een vervoersbedrijf. 

Tip 3. Bepaal de eisen

Het is goed om je alvast wat te oriënteren op de verschillende soorten stacaravans en op basis van jouw behoeften en eisen te bepalen, welke voor jou geschikt is. Hoeveel personen maken gebruik van de stacaravan? Hoeveel slaapplaatsen zijn er nodig? En wil je de stacaravan vaak gebruiken of slechts één of enkele keren per jaar. Wolfs Caravans kan je helpen bij de keuze van een passende stacaravan die volledig voldoet aan jouw wensen en ook nog eens in je budget past. Zo kun je met een gerust hart de juiste caravan kopen en genieten van alle vrijheid die het je oplevert.

Categories: Reizen