Het is logistieke proces is vaak niet de core business van een organisatie. Dit maakt dat het voor veel bedrijven interessant is om een 3PL partner in de arm te nemen. Een 3PL partner voert het logistieke proces voor bedrijven uit, waardoor ze hier zelf geen omkijken naar hebben. Groot voordeel hiervan is de efficiëntie in het proces, een verbetering van de klanttevredenheid en een kleinere kans op fouten. Hoe vind je een geschikte 3PL partner? In dit artikel lees je er meer over.

Tip 1: kijk naar de specialisatie van een 3PL partner

Een van de belangrijke factoren om rekening mee te houden is de specialisatie van een 3PL partner. De ene partij richt zich voornamelijk op de leveringen van e-commerce bestellingen. Daar waar andere partijen ervaring hebben in het leveren van biologische producten of producten die onder bepaalde voorwaarde vervoerd moeten worden.

Tip 2: een full-service 3PL partner biedt voordelen

Je kunt een deel van het logistieke proces uitbesteden aan een 3PL partner. Verstandiger is het echter om voor een full-service partner te kiezen. Deze bedrijven zorgen niet alleen voor het bezorgen van producten, maar kunnen deze ook opslaan en bijvoorbeeld verpakken. Evenals dat zij het voorraadbeheer voor je kunnen uitvoeren. Informeer op 5Plogistics.com naar de mogelijkheden van deze professionele partij.

Tip 3: let op de locatie van een partner

Tot slot is het wenselijk dat de 3PL partner op een centrale, strategische plek gevestigd is. Het is afhankelijk van de wijze waarop je de 3PL partner van producten voorziet, wat een geschikte plek is. Mocht je producten veelal importeren en door de 3PL partner op willen laten slaan, dan is een locatie bij een haven wenselijk. Produceer je producten zelf, dan wil je een partner die in de buurt van je productielocatie gevestigd zit. Het bespaart je kosten!

Categories: Overig