Het menselijk lichaam is een fascinerend systeem. Alle organen hebben een specifieke functie en werken nauw samen. Ondanks dat het lichaam een autonoom systeem heeft om het lichaam gezond te houden, betekent dit niet dat je maar alles kan doen met je lichaam. Je dient er zelf ook op een goede manier mee om te gaan. Dit kan op verschillende manieren. In deze blog lees je hoe je je lichaam gezond houdt, zodat het langer mee kan gaan!

Sport regelmatig

Sporten is super gezond door verschillende redenen. Mensen die vaak sporten hebben een verhoogde stofwisseling. Een fit lichaam gebruikt namelijk veel meer calorieën. Door beweging worden vetten afgebroken, hiervoor is energie nodig. Deze energie is afkomstig van voeding en wordt getransporteerd met de stofwisseling. Omdat er meer energie nodig is, heb je ook meer energie nodig. Dit betekent dat je meer mag en kan eten als je regelmatig sport. Sommige mensen hebben moeite om gematigd te eten. Door regelmatig te sporten moet dit dus geen probleem zijn. Daarnaast houdt sporten je lichaam soepel. Door regelmatig en lang stilzitten kan dit problemen veroorzaken voor je spieren en gewrichten. Het zorgadvies is daarom om regelmatig te sporten, zou houd je je lichaam gezond!

Let op je voeding

Ondanks dat sporten het allerbelangrijkste is, is een gezonde voeding ook belangrijk. De bekende schijf van 5 die in het leven is geroepen is er met een reden. Door het volgen van deze schijf, en daarmee variatie in je voeding te houden, wordt je lichaam gezond gevoed. Eet veel groentes, deze zitten vol met vitaminen. Het is niet ongezond om soms wat dingen te eten die vettig zijn of suiker bevatten. Maar het is goed je ervan bewust te zijn dat dit niet met grote regelmaat kan. Drink daarnaast regelmatig water! Dit is goed voor het hydrateren van je lichaam.

Luister naar je lichaam

Het hebben van pijn is een teken dat er inwendig iets niet helemaal goed zit. Door deze waarschuwingen kan je de oorzaak achterhalen en daarmee voorkomen dat het nog eens gebeurd. Als je ergens langdurig last van hebt, ga dan na wat hiervan de oorzaak kan zijn. Iedereen heeft wel eens last van pijntjes, maar dit moet niet een gewoonte worden. Mocht je hier last van hebben, ga dan ik gesprek met jouw zorgverzekeraar. Vaak hebben zij goede alternatieven en behandelingen beschikbaar die kunnen helpen bij jouw klachten. Met deze 3 tips ben je een stapje dichterbij een gezonder lichaam! Je kunt er maar beter goed voor zorgen, want je krijgt geen nieuwe.

Categories: Algemeen