Wellicht herken je het wel, er is weer eens wat mis met de server of de systemen lopen vast. Als klein bedrijf heb je waarschijnlijk geen ruimte om iemand fulltime in te huren voor de IT, maar ook als groot bedrijf kan het zijn dat je zelf geen IT’er in functie hebt. Ook dan wil je natuurlijk een werkende IT of ICT-structuur, waarbij je een werkend netwerk en goede systemen hebt.

Huur een IT-bedrijf in

Huur een IT-bedrijf in. Het klinkt als een simpele oplossing en dat is het feitelijk ook. Want waarom zou jij je buigen over de IT of iemand inhuren, als er ook bedrijven zijn die dit makkelijk en snel voor je oplossen. Jij wordt niet belast met moeilijke vraagstukken, maar krijgt gelijk een oplossing aangeleverd. Een ideale oplossing, of je nu een heel groot of juist een heel klein bedrijf hebt.

Een verlengstuk van je bedrijf

Een IT-bedrijf is eigenlijk niet te zien als een extern bedrijf, maar is een verlengstuk van jouw eigen bedrijf. Je zou het je eigen IT-afdeling kunnen noemen, maar dan op een andere locatie. Van A tot Z kun je hier je ICT onderbrengen, maar je kunt er natuurlijk ook kiezen om alleen je netwerk uit te besteden. Het bedrijf maakt de IT van jouw bedrijf begrijpelijk voor jou, zonder dat jij hier zelf bezig mee hoeft te zijn.

Focus op jouw taken

Hierdoor kan jij en kunnen jouw werknemers zich focussen op de kerntaken van jouw bedrijf, zonder dat jullie afgeleid worden door problemen. Een IT-bedrijf is vaak proactief bezig en zorgt ervoor dat alles geoptimaliseerd is. Hierdoor worden problemen vaak al verholpen voordat ze überhaupt een probleem worden. Op deze manier kunnen jullie ongestoord door werken.

Hulp bij vragen

Het kan zijn dat je niet goed weet hoe jij jouw IT-omgeving het beste in kunt richten en wat de mogelijkheden zijn. Ook hier biedt een IT-bedrijf de uitkomst. Met hun ervaring in het vak weten ze precies wat jouw bedrijf nodig heeft om goed te functioneren, zonder dat je allerlei extra’s hebt die je niet gebruikt.

Categories: Blog