Verhuizen is niet altijd leuk. Vaak brengt het veel spanning met zich mee en heb je er eigenlijk weinig tijd voor. Bovendien is het vaak erg zwaar om al die zware meubels te tillen en kom je soms een handje tekort. Na het verhuizen zul je vast denken: dit had ik net even anders moeten doen. Geen stress, verhuizen kan een stuk soepeler verlopen dan je denkt.

Zwaar tillen hoeft niet meer

Verhuizen kan nogal een impact hebben op je lichaam. Die zware wasmachine, kledingkasten en bedden moeten allemaal naar boven worden getild. Misschien moet je er zelfs wel meerdere trappen mee omhoog. Misschien was je er nog niet van op de hoogte, maar het is mogelijk om een goedkope verhuislift te huren. Voor een verhuizing met weinig meubels kun je bijvoorbeeld een verhuislift huren voor twee uur, maar er zijn ook opties om een verhuislift te huren voor een hele dag. De verhuislift hoef je niet zelf te bedienen. Deze wordt door een gespecialiseerde medewerker van de verhuurder voor de woning geplaatst.

Voorbereiding is het halve werk

Om het voor jezelf makkelijker en minder stressvol te maken tijdens en na het verhuizen, is het belangrijk om de verhuizing goed voor te bereiden. Maak meer dan een maand voordat je gaat verhuizen een lijst met alle abonnementen die je hebt, zoals je internetprovider, de energieleverancier waar je bij bent aangesloten en online webshops waar je wel eens iets besteld. Verander je adresgegevens op tijd of stap op tijd over naar een andere aanbieder om te voorkomen dat je met dubbele kosten komt te zitten of dat jouw nieuwe aankopen naar het oude adres worden gestuurd. Vergeet ten slotte niet op tijd te vragen wie van je familieleden of kennissen komen helpen, zodat zij hun agenda vrij kunnen houden.

Categories: wonen