Wat te doen tegen inbraak?

Inbraken komen dagelijks voor. Het is dan ook geen pretje om erachter te komen dat iemand gewoon in jouw huis kan komen. Een inbraak is gelukkig te voorkomen.

Veilig hang- en sluitwerk

Een inbraakveilige woning begint met goed hang- en sluitwerk en veiligheidssloten. Inbrekers kijken met het oog van de vakman naar de raam- en deursloten van uw huis. Cilinders die uitsteken uit het beslag, zijn voor hen als een uitnodiging om uw huis met een bezoekje te vereren. Met een zogenaamde kerntrekker trekken zij in een handomdraai de cilinder uit het beslag, waardoor ze vrije toegang tot uw woning hebben. Om dit te voorkomen kunt u anti kerntrek cilinders aanschaffen. Cilinders die voorzien zijn van een SKG 3 sterren keurmerk (SKG***) zijn bestand tegen de populaire inbraakmethode kerntrekken. Daarnaast zijn onze SKG3 cilinders ook beveiligd tegen klopsleutels en lockpicken. Daarnaast is goed deurbeslag van belang. U kunt kiezen voor veiligheidsbeslag, maar u kunt ook kiezen voor kerntrekbeslag. Kerntrekbeslag is veiligheidsbeslag dat bestaat uit een buitenschild en een binnenschild waarbij de cilinder helemaal door metaal is omsloten. Hierdoor kan de inbreker de cilinder niet uit het beslag kan trekken en bent u bestand tegen de populaire kerntrek methode. U kunt kerntrekbeslag zelf monteren. ​Verschillende merken hebben zich gespecialiseerd in kerntrek veilig beslag. 

 

SKG keurmerk

SKG is een onafhankelijke instantie bekend van onder andere sloten en scharnieren. De sterren geven aan wat de mate van inbraakwerendheid is van het betreffende product. Het is daarom handig om bij het aanschaffen van uw veiligheidsproducten op dit keurmerk te letten.

Naast een goede cilinder, beslag en sloten kunt u ook andere veiligheidsproducten aanschaffen om de inbraakwerendheid van uw woning te vergroten. Zo kunt u ook anti inbraakstrips voor uw ramen en deuren aanschaffen. Of een simpele aanpassing: een tv-simulator die het laat lijken alsof uw tv aanstaat terwijl u niet thuis bent. Een andere simpele aanpassing is het aanschaffen van een brievenbusklem. Dit product voorkomt hengelen via de brievenbus, en zorgt er daarnaast voor dat er geen ongewenst materiaal door de brievenbus kan worden gegooid.

Categories: wonen