In een bedrijfspand staan altijd veel machines en apparaten met veel waarde. Dit weten criminelen ook en daardoor zijn bedrijfspanden vaak slachtoffer van een inbraak. Veel bedrijfspanden zijn ’s nachts ook niet goed bewaakt waardoor het een makkelijk doelwit is. Toch zijn er veel manieren om een bedrijfspand goed te beveiligen. Lees hieronder hier meer over.

Een goed hekwerk

Een hekwerk houdt in eerste instantie de criminelen buiten. Er zijn veel verschillende soorten hekwerk. Van hekwerk met prikkeldraad tot punten bovenaan het hek. Wanneer je een hekwerk uit gaat kiezen is het belangrijk dat je nadenkt over wat het best bij jouw terrein past. Wil je het liefst personen tegenhouden dan kan je het best kiezen voor een hekwerk met prikkeldraad. Gaat het jou om het tegenhouden van voortuigen, dan zijn spijlenhekwerken beter geschikt.

Beveiligingspersoneel

Door ’s nachts security een oogje in het zijl te laten houden schrik je de meeste criminelen af. Het is vrijwel onmogelijk om in te breken wanneer er om de zoveel tijd een beveiliger langskomt. De kosten van deze beveiligers kan je vaak delen met omliggende bedrijven. De beveiligers maken dan rondjes langs ieder pand, waardoor de kosten stukken minder hoog zijn.

Detectiesystemen

Detectiesystemen heb je in verschillende vormen. Je hebt bijvoorbeeld grond- en hekdetectiesystemen. Dit zijn de wat luxere vormen van beveiligen en dus ook prijziger. Het voordeel hiervan is dat criminelen niet zien dat dit er is. Hierdoor is de kans dat je de criminelen te pakken krijgt extra groot.

Camerabeveiliging

Door middel van een indoor camera kan je voor extra veiligheid zorgen. Dit is de meest bekendste vorm van beveiligen. Het is vooral bedoeld om de daders te pakken nadat zij hebben ingebroken. Wel kan je beveiligingspersoneel inhuren om de camerabeelden in de gaten te houden. Hierdoor komen er alleen al snel veel kosten bij.

Categories: Ondernemen