Eindelijk je motorrijbewijs gehaald en kan je niet wachten om op de motor te stappen? Dan moet je natuurlijk nog wel eerst een motor, motorkleding en een motorhelm aanschaffen. In dit artikel vertellen wij meer over de verschillende soorten motorhelmen waaruit je kan kiezen. Welke soorten motorhelmen zijn er? En wat zijn de voor- en nadelen? Lees het hieronder.

Wat is de beste motorhelm voor jou?

Het kiezen van een motorhelm doe je natuurlijk niet zomaar. Een goede motorhelm is immers essentieel voor een optimale bescherming. Verder heeft de helm ook grote invloed op je rijcomfort. Een comfortabele motorhelm is natuurlijk een must. De beste helm voor jou is afhankelijk van het gebruik. Zoek je een motorhelm voor snelweg snelheden? Om relaxt te toeren? Of voor het betere circuitwerk?

Verschillende types

Even kort gezegd zijn er drie verschillende type motorhelmen, namelijk: de integraalhelm, de systeemhelm en de open helm. Elk type motorhelm heeft zijn eigen voor- en nadelen. Lees hieronder meer over de verschillende soorten motorhelmen.

Open helmen

Een open helm wordt ook wel jethelm genoemd en beschermt alleen je schedel. Dit type is het meeste simpel en is zit daardoor erg luchtig. Een open helm is ideaal voor brildragers, mensen met claustrofobie en mooi weer rijders. De grootste voordelen van een open motorhelm is de luchtigheid en het gevoel van vrijheid. Dit type heeft ook nadelen, namelijk: windgeruis en matige bescherming tegen vliegjes of steenslag.

Integraalhelmen

Als je op zoek bent naar het type dat de meeste veiligheid biedt, dan is een integraalhelm de juiste keuze. Integraalhelmen zijn ook meteen de meest dichte motorhelmen. De helm loopt beschermt je hele hoofd rondom en loopt tot voorbij je kin. Met je vizier dicht omsluit de helm je hele gezicht. 

Systeemhelmen

Wil je af en toe de vrijheid van een open helm, maar ook de veiligheid van een integraalhelm? Dan biedt een systeemhelm uitkomst. Bij systeemhelmen kan het kinstuk omhoog geklapt worden, waardoor je de open helm kunt creëren als dat kan en een dichte helm als het moet. 

Categories: Nieuws