Wanneer je gaat zoeken voor een nieuwe printer voor op kantoor zijn er een tal van keuzes die je moet maken. Welke grootte, wat voor formaat papier, welke kleuren et cetera. Een multifunctionele kantoorprinter is essentieel voor vele werkzaamheden en je wilt daarom ook de juiste keuze maken. Welke overwegingen moet je maken alvorens je een printer koopt?

Inktprinter of laserprinter?

De eerste overweging die je moet maken is de keuze tussen een inktprinter of een laserprinter. Beide printers zijn in de afgelopen jaren erg ontwikkeld. Waar de laserprinter voorheen bijvoorbeeld alleen maar zwart-wit kon printen kan je er tegenwoordig ook kleuren mee printen. Het grote voordeel van een laserprinter is dat deze erg snel kan printer. Het nadeel is dat deze in kosten hoger is. Een multifunctionele kantoorprinter wordt hoogstwaarschijnlijk 5 dagen in de week gebruikt, dus de juiste keuze is essentieel.

Zwart-wit of kleur?

Wil je enkel zwart-witte documenten uitprinten of wil je ook met kleur werken? Dit kan bijvoorbeeld handig zijn voor foto’s of om het logo in kleur op het document te hebben. Wanneer het enkel documenten zijn voor je eigen administratie is het wellicht overbodig om het in kleur te printen.

Dubbelzijdig printer?

Niet alle printers hebben deze optie. Wanneer je dit wel graag wilt om bijvoorbeeld papier te besparen of de documenten te halveren qua volume, dan is een multifunctionele kantoorprinter die dubbelzijdig kan printen een erg goede keuze.

All-in-one?

Wil je naast printen ook scannen en kopiëren? Dan wordt er aangeraden om een all-in-one multifunctionele kantoorprinter aan te schaffen. Dit is één machine die alle drie de taken kan uitvoeren.

Uiterlijk?

Het uiterlijk wil natuurlijk ook wat, het is niet essentieel, maar vaak is een printer wel een blikvanger in een ruimte. Kijk goed naar de stijl van al je andere machines en kantoorartikelen.

Kosten?

Alles hangt nauw samen met het budget wat jij over hebt voor een nieuwe printer. Wanneer dit budget laag is kunnen eventueel niet alle functies worden meegenomen.

Categories: Blog