Na een hevige storm kan er schade aan je woning zijn ontstaan! Een van de meest voorkomende vormen van stormschade, is het wegwaaien van dakpannen of schade aan een bitumen dakbedekking. Deze schade ontstaat bijvoorbeeld door takken, die met veel kracht tegen de dakbedekking worden geslagen. Wat moet je in zo’n situatie doen? Kun je bijvoorbeeld zelf nieuwe dakpannen leggen? In dit artikel gaan we hier verder op in!

Tip: voer werkzaamheden aan je dak alleen uit, of je dit eerder hebt gedaan en je samen met iemand anders bent. Werkzaamheden op grote hoogte kunnen gevaarlijk zijn, zeker na een storm!

Oude dakpan terugleggen of nieuwe dakpan plaatsen

In sommige gevallen is een dakpan op het gazon terechtgekomen en daardoor niet beschadigd. Je kunt de dakpan in dit geval terugleggen, zonder eerst op zoek te gaan naar een nieuwe dakpan. Mocht de dakpan wel ernstig beschadigd zijn, dan kun je een nieuwe dakpan op het dak leggen. Veel mensen hebben in hun kruipruimte een stapel met reservedakpannen staan. Zijn de reservedakpannen bijna op? Zorg dat je in dat geval alvast een nieuw stapeltje dakpannen bestelt. Zo voorkom je dat je op een gegeven moment geen nieuwe dakpannen meer kunt leggen.

Hulp bij een beschadiging aan je dakbedekking

Veel mensen vinden het eng om een dakpan zelf te vervangen na een storm. Mede doordat er op hoogte gewerkt moet worden. Het kan zodoende verstandig zijn om hier een vakman voor in te schakelen. Kies bijvoorbeeld voor de hulp van een loodgieter, die je dak ook direct op lekkages kan controleren. Tijdens de storm kan er vocht tussen de dakbedekking van dakpannen en het dak zelf zijn gekomen. Dit kan voor een ernstige waterschade zorgen, als dit niet hersteld wordt. Bekijk hier een website van een loodgietersbedrijf, om te zien hoe zij lekkages oplossen.

Categories: wonen